SB0570 Creavtive Audgy value ses kartı için kext

ensopat

Kilopat
Katılım
21 Haziran 2013
Mesajlar
1.341
Çözümler
19
Yer
Adalar
ML2 yi kurdum donanım olarak bir SB0570 Creavtive Audgy value ses kartını çalıştıracak kext bulamadım.
Bunun dışındaki kartlar için kXAudioDriver-1.11b0 denedim sonuç alamadım, Kurarkende sesle ilgili sürücüleri seçmedim zaten desteklenmediğini bildiğimden gereksiz kextler sistemde bulunmasın diye yola çıktım...

Daha öncekli kurulumda vodooo ların hepsi işaretlide denemiştim ancak sistem tercihlerinde tıkladığımda registry gibi bi kutucuk hatası veriyor mixer açılsada malum sürücü uygun değil voddooyu kaldıracak bir scpript yada yol bilemediğim için baştan kurdum :) Şimdi ses adına hiç bir şey yok. Tümleşik kullanmakta istemiyorum hem ses sistemi için kablo çıkar tak yapıcak elveirşlilik yok kasaya erişim açısından.

Universal sürücüler linuxlerde çalışıyordu bunada uygun çıkar diye umuyordum, malesef kartımı değiştirmeye gidicek bunun son çaresi sanırım.

Ses konusuna şimdilik winde devre dışı olan ALC888 i kullanarak çare buldum. Ancak 4+1 sistemin arka jackı macten ses alıyor. Bu kablo geçişlerini anahtarlayacak bir devre düşünüyorum role çat pat ses yapabilir sanırım pic gibi bir entegre kullanırım. Haliyle bir taraftan toprak hattıda olmadığından öteki ses kartı vurultu yapıyor sistemde.

- - - Güncellendi - - -

Asıl sorun ise ML2 yi internete çıkaramadım.
8187L nin sitesindeki sürücü paketlerini denedim ancak ne kendi utilysi açılıyor nede sistemde wifi kartının boşta olduğuna dair dcpi managerde görünüyor.
Airport izlencesi zaten her hangi bir şeyde bulamadı.

Burada sorun sürücümü yoksa donanımmı gözükmüyor anlamadım. Kimi kaynaklarda os kerneli i386 modunda başlatmak gibi şeyler yazılmış. 64 bit nimetleri varken bir sürücü için bunu yapmak mantıklımı diğer yazılımları etkilermi.

Ethernet imkanım yok malesef kabosuz lazım :confused:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı