SD karttan veri kurtarma

navavanerr

Hectopat
Daha fazla  
4 gündür keyfim bozuk. 32 GB'lık hafıza kartım bozuldu ve 30 GB bilgim yalan oldu. Arada bir telefonum kapandıgında SD kartı biçimlendir yazısı çıkardı, ben de bilgisayara bağlayıp chdsk yaparak sorunu çözerdim ancak en sonki sorunda chkdsk yaparken RAW dosya türünde işlem yapılamaz dedi. Sonra hafıza kartı 3-4 sefer söküp takınca FAT32 haline geldi sorunum düzelmedi ama chkdsk yapabilecektim ancak olmadı. Yüzde 0'da takılı kaldı uzun süre bekledim 5 saat kadar ancak sıfırda takılıydı yani ilerlemeyeceği belliydi.

Baya araştırdım ancak hiçbir yöntem işe yaramadı. Bende veri kurtarma programlarına yöneldim ancak 120 GB bilgi çıktı karşıma ve içindekilere tek tek bakıp şu an içinde olan bilgileri ayıklamam yıllarımı alır. Bilgisayarda bazen görüyor bazen görmüyor gördüğünde işlem yapmaya çalıştıgımda yanı kopyalayıp ıcındekılerı atmaya çalıştıgımda daha bir dosyanın üzerine tıklayıp Ctrl + A yapmadan tıkladıgım anda bilgisayar kilitleniyor ve düzelmiyor. 2 bilgisayarda da denedim. Sabah bir umut deyip telefona taktım ancak biçimlendir bile demedi hiçbir şey olmadı. Sadece dosyalarım kısmında SD kart gorunuyor ancak boş ve null olarak gorunuyor. Bilgisayarda durum hala aynı.

Bu kartı düzeltebilir miyim? Sonuçta içindekileri goruyorum ancak ıslem yapacagımda kılıtlenıyor ben vırus taraması da yaptım program tarayamadı takıldı. Veya geçmişe yonelık değilde sadece şu an içindeki dosyaları kurtarmamı saglayacak bır program var mı? Çünkü baktıgım butun programla geçmişe yonelık sılınenleride buluyor ve 120 GB dosya ortaya çıkıyor ayıklamam ımkansız ve zaten çoğuda bozuk. Yardımlarınızı ıstıyorum kaç gündür iştahım kaçtı o derece moralim bozuk. Eklediğim resimdeki gıbı gorunuyor ancak ustune tıklamamla bilgisayarın takılması bir oluyor ve ne kadar beklesem de duzelmıyor.

Adsız.jpg
Adsıııııııız.jpg
komut.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Vista kullanan bir kişinin bilgisayarında virüs olup olmadığından çok da endişe etmesine gerek yok. Zira virüsler için bir tek davetiye çıkarmadığınız kalmış. Güvenlik açığı olan işletim sistemi kullanmayın.

Hafıza kartına gelince: tavsiyem bu yazılım olacak:

Downloading Active@ Partition Recovery: Freeware Data Recovery Software Download

Yazılım hafıza kartındaki dosyalardan ziyade bölümleri tespit ediyor. Böylece komple bir bölümü kurtarabiliyorsunuz.

Alternatif olarak dosya bazı veri kurtarma yapan da bu yazılım var:

Download Restorer Ultimate Data Recovery Software and try its functionality

Yalnız size tavsiyem bu iki yazılımı da kullanmadan önce Windows 10'a geçmeniz. Zira yazılım geliştiriciler yazılımlarını Windows 10 için optimize ediyor. Zaten Vista kullanıyor olmanız inanılmaz...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı