SE 2020 kullanıcı yorumu ve öneriler

Aksesuarlı ile aksesuarsız arasındaki fark ne acaba? Bir de yeni kutu demişsiniz o ne oluyor tam olarak? Apple sitesinde yeterli bilgiye ulaşamadım.
iPhone 12'de olduğu gibi tüm serilerde kulaklık ve 5W şarj adaptörü kaldırıldı normalde. Aksesuarlı kutu 5W şarj adaptörü, USB Type-A kablo, EarPods içerirken, Aksesuarsız kutu yalnızca Type-C kablo barındırıyor. Aksesuarsız kutu alan kişiler 20W şarj adaptörü alması gerekiyor. Çünkü Type-C kablo yalnızca hızlı şarj adaptörü ile uyumlu.

Aksesuarlı ile aksesuarsız arasındaki fark ne acaba? Bir de yeni kutu demişsiniz o ne oluyor tam olarak? Apple sitesinde yeterli bilgiye ulaşamadım.

Dostum aksesuarsız kutu yeni kutu. Aralarındaki fark ise içinden çıkan kablolar.
Aksesuarsız kutudan çıkan hızlı şarj destekleyen kablo çıkıyor; APPLE USB-C Lightning Şarj Kablosu 1m

iPhone 12'de olduğu gibi tüm serilerde kulaklık ve 5W şarj adaptörü kaldırıldı normalde. Aksesuarlı kutu 5W şarj adaptörü, USB Type-A kablo, EarPods içerirken, Aksesuarsız kutu yalnızca Type-C kablo barındırıyor. Aksesuarsız kutu alan kişiler 20W şarj adaptörü alması gerekiyor. Çünkü Type-C kablo yalnızca hızlı şarj adaptörü ile uyumlu.
Peki sizin telefonu almak isteyen birine öneriniz ne olurdu? İkisi arasından.

Hiç iPhone almamış ve SE alacak kişiye aksesuarlı kutuyu tavsiye ederim. Kulaklık malum Lightning girişli. Ek olarak 5W şarj adaptörü de berbat değil. Dakikada %1 şarj ediyor ve telefon kendisi %80 üzerinde yavaş şarj oluyor zaten.
iPhone cihazdan iPhone cihaza geçen ve kablosu, adaptörü olan kişi aksesuarsız alsın en azından ileriye dönük Type-C kablosu elinde olur. Tabi kulaklık istemeyen çıkarsa ya da Airpods alırım diyen olursa, hem de yine ileriye dönük olması için aksesuarsız kutu alınabilir. Ek olarak aksesuarsız kutu alınırsa 20W şarj adaptörü almak da gerekecek. Bu detayı atlamamak lazım. Yurt dışında olsak 20$ falan da işte :)
Ben bu aksesuar muhabbetlerinden önce aldım. O yüzden aksesuarlı ve yine de aksesuarlıyı tercih ederdim.

Benim fikrimi sorarsan ben de önümüzdeki hafta alacağım SE'yi. Aksesuarsız kutu daha mantıklı, zaten arasında 150-200 TL fiyat farkı oluyor sırf kulaklık için 5W kullanmak mantıksız. 20W ile neredeyse 2 kat daha hızlı şarj süreleri.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı