Çözüldü SE224XT işlemci fanı çok ses yapıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nicodoz

Hectopat
Anakart
GIGABYTE B550
SE224XT model işlemci soğutucum var. Boştayken pek bir şey yok ama 2 tane Google sekmesi açayım veya nebileyim çok düşük bir oyuna gireyim misal veriyorum Metin2 direk vuuuuu diye çok ses çıkarmaya başlıyor. Sanarsın RDR2 açtım. Bunu çözebilmenin bir yolu yok mu ya? Gigabyte B550 marka anakartım var. BIOS'tan akıllı fan ayarlarında her şeyi silent modada aldım düzelme yok.

Çözüm
Aynı anakarta sahibiz hocam. Aynı 50 derecenin az üstüne çıksın köklüyor fanı. Gcc ile fan ayarını nasıl yaptın anlatıp bana da yardımcı olursan vallahi çok sevinirim.
Gigabyte Control Center'ı indirdiğinde Fan kontrol sekmesi var:

1724245059828.png

Buradan hangi sıcaklıkta hangi yüzdede çalışacağını ayarlayabiliyorsun. Bir de PC'yi kapatıp açtığında devreye girmesi biraz sürebilir. Bir daha hayatımda Gigabyte anakart önermem muhtemelen, yazılımları rezalet. BIOS güncellemesiyle düzeltmişler midir acaba? En güncel 2. BIOS sürümündeyim şu an, ve o sürümde bu problem devam ediyor.
Bu anakarttaki Smart fan sorunu bu kadar yaygınsa rehber açabilirim hocam.

Yani sana şöyle söyleyeyim BIOS'um son sürüm Full güncel ve ne kadar silent mod Core peformance Boost'u devre dışı bırak cool and quiet ne kadar sessiz mod varsa aktifleştirdim yine de lanet fan 2 sekme açınca Metin2'ye girince leş gibi ses çıkarıyordu.

Yani sana şöyle söyleyeyim BIOS'um son sürüm Full güncel ve ne kadar silent mod Core peformance Boost'u devre dışı bırak cool and quiet ne kadar sessiz mod varsa aktifleştirdim yine de lanet fan 2 sekme açınca Metin2'ye girince leş gibi ses çıkarıyordu.
Belki İleriki revizyonlarda düzeltmişlerdir. Rev 1.4 benimkisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı