Sea of Thieves'de Gizemler Açığa Çıkıyor!

Oğuzhan Necip Şahin

Megapat
Süper Moderatör
Katılım
4 Mart 2015
Mesajlar
4.135
Makaleler
31
Çözümler
172
Yer
Arlong Park
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Teknoloji Yazarı

Sea of Thieves'de Gizemler Yavaş Yavaş Açığa Çıkıyor!

Sea of Thieves Tasarım Yönetmeni 'Mutinous' Mike Chapman tarafından yazılan, gizemlerin aralandığı, yeni elementlerin keşfedildiği ve yeni maceraların ne olduğunu bu yazıda keşfedebilirsiniz.​


Sea of Thieves'in amacı yüksek dozda macera, cesur kararlar, çözülecek gizemler ve antik sırlar ile dolu fantastik bir korsan dünyası yaratmaktır. Bu, bugün her zamankinden daha doğru. 2022'ye doğru bakıp Sea of Thieves dünyasını eskisinden daha zengin ve canlı hâle getirmek için deneyimi geliştirmeye nasıl devam etmek istediğimizi düşünürken, Sezonlar boyunca eklenen yeni içeriklere olan adanmışlığımızın yanı sıra devam eden Maceralar ve Gizemler içeriğini de kucakladığımız için heyecanlıydık.

Oyuncular, Maceralarda ortaya çıkan anlatımımızın başlangıcını zaten gördüler. Bölümlerden oluşan bu hikâyenin yıl boyunca ilerleyip merak uyandıran Flameheart hikâyesine yeni katmanlar ekleyerek devam edeceğini de görecekler. Hırsızlar Denizi, herkesin bildiğinden daha büyük ve daha yabancıdır. Daha geniş temaları keşfedip oluşturmak amacıyla paralel hikayeler ve deneyimler yaratmak için pek çok fırsat vardır.

Bu hafta, ilk Sea of Thieves Gizemi'nin başlangıcını işaretler, bu da oyuncuların bu oyunda veya başka bir yerde daha önce hiç görmediği canlı hikâye anlatımının bir örneği olarak özellikle gurur duyduğumuz bir şeydir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konu sırlar ve gizemlere geldiğinde ister zaman içerisinde yükselen gizemli binalarla gelecek içeriği önceden belirtmek olsun, ister oyuncularımızın hayal güçlerine ilham verip spekülasyonu artırmak için adada yapılan küçücük bir değişiği kullanmak olsun, dünyamızı daha önce de oyuncuların varsayımlarda bulunmalarını devam ettirmek için kullandık. Gizemlerin daha önce yaptıklarımıza kıyasla en büyük farkı, oyun güncellemeleri tarafından tetiklenmek yerine dinamik olarak ilerleyebilmeleridir. Oyuncular, bir Gizem içinde ortaya çıkan çeşitli aşamalar bekleyebilirler. Bu aşamalar, oyuncuların keşfettikleri ve topluluğun kitlesel biçimde ulaştığı ilerlemeye bağlıdır.

Açıkçası bu, her an gerçekleşebilecek özgün oyuncu sürprizleri ve şaşırtıcı değişiklikler sayesinde Gizemler ile başarabileceğimiz hikâye anlatımı türleri açısından ezber bozan bir şeydir. Bu üç öğenin tamamında ortaya çıkan bağlantılı bilgi algısıyla Sezonları, Maceraları ve şimdi de Gizemleri gelişen Sea of Thieves dünyasının temel taşları olarak görüyoruz. Sezonlar ve Maceralar, mümkün olduğunca fazla oyuncuya yeni deneyimler sunmak için tasarlanmışken Gizemler, biraz daha farklı olacak.

Oyun içi bulmaca çözme ve ana oyun haricindeki diğer Sea of Thieves kanallarında keşfedilen unsurların bir kombinasyonu olan Gizemler, çözülmek için tüm topluluğun çabasını gerektirmek üzere tasarlanmıştır. Oyuncuların ilk Gizemimizle nasıl etkileşime girdiğini görmekten heyecan duyuyoruz ve Sea of Thieves'in bu heyecan verici yeni unsuruyla yaptıklarımızı nasıl geliştireceğimizi öğrenmek için sabırsızlanıyoruz…

Tüm bunların hepsi kulağa biraz gizemli gelebilir ve siz de bu ilk Gizem'in ne olduğunu anlatmamı bekleyebilirsiniz. Ancak bu, gizemi kendi başınıza çözmenin büyüsünü bozar. Bahsedebileceğim tek şey, denizlerdeki birçok sır gibi hiçbir şey göründüğünü yansıtmıyor ve gerçek genellikle beklediğinizden daha farklı. İlk Gizemimiz bu hafta içinde ortaya çıkmaya başlarken Yolculuklarınızdaki alışılmamış manzaralara karşı tetikte olun ve Sea of Thieves'in sosyal medya kanallarını izleyin.

Denizlerde görüşmek üzere!

Alıntıdır.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı