Seagate 1TB HDD'ye Kurulu Sistem Donuyor ve Gürültülü Çalışıyor

abidik gubidik

Centipat
Merhaba, Technopat Sosyal'de yeniyim. Her neyse, size sorunumdan bahsedeyim ben HP 15-BC300NT kullanıyorum -bana gayet yetiyor- ama gelgelelim birkaç gündür bilgisayarımda bir ağırlık vardı ben de bunu bilgisayarımı sıfırlayarak çözeceğimi düşünüyordum. Bugün bilgisayarım sıfırlandı ve ağırlık aynı şekilde kaldı bununla birlikte HDD'den gelen tıkırtılar düzelmedi. Ben de sabit diskimde bir sorun olacağını düşünüp bu konuda araştırma yaptım ve HD Tune adlı bir program vasıtasıyla diskimi kontrol ettim fakat sonuçları anlayamadım. Siz bu sonuçları yorumlayıp yapmam gerekenleri söyler misiniz? Şimdiden herkese teşekkürler!

Screenshot 2019-08-26 16.32.21.png
Screenshot 2019-08-26 16.32.51.png
Screenshot 2019-08-26 16.33.00.png
Screenshot 2019-08-26 16.33.46.png
Screenshot 2019-08-26 18.38.57.png
Screenshot 2019-08-26 18.41.48.png
[/SPOILER]

Screenshot 2019-08-26 16.26.22.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Smart Defrag programı ile dosyalarınızı önceliklendirerek birleştirin. HDD'yi sildiğinizde dahi altta kalan baytlar üzerine yazmak yerine HDD'de bulunan ilk boş alana yazma işlemi yapılır. Bu da okuma/yazma kafasının daha fazla hareket etmesine neden olur.
Smart Defrag programı ile dosyalarınızı önceliklendirerek birleştirin. HDD'yi sildiğinizde dahi altta kalan baytlar üzerine yazmak yerine HDD'de bulunan ilk boş alana yazma işlemi yapılır. Bu da okuma/yazma kafasının daha fazla hareket etmesine neden olur.
S
Merhaba, Technopat Sosyal'de yeniyim. Her neyse, size sorunumdan bahsedeyim ben HP 15-BC300NT kullanıyorum -bana gayet yetiyor- ama gelgelelim birkaç gündür bilgisayarımda bir ağırlık vardı ben de bunu bilgisayarımı sıfırlayarak çözeceğimi düşünüyordum. Bugün bilgisayarım sıfırlandı ve ağırlık aynı şekilde kaldı bununla birlikte HDD'den gelen tıkırtılar düzelmedi. Ben de sabit diskimde bir sorun olacağını düşünüp bu konuda araştırma yaptım ve HD Tune adlı bir program vasıtasıyla diskimi kontrol ettim fakat sonuçları anlayamadım. Siz bu sonuçları yorumlayıp yapmam gerekenleri söyler misiniz? Şimdiden herkese teşekkürler!

Eki Görüntüle 431696Eki Görüntüle 431697Eki Görüntüle 431698Eki Görüntüle 431699Eki Görüntüle 431700Eki Görüntüle 431701[/SPOILER]

Sıfırlama değilde temiz kurulum ile 1903 yüklemeyi deneyin.

Aynı HDD bende de var. Ama herhangi bir problem yaşamıyorum. Acaba bu soruna sebebiyet verebilecek bir şey yaşadınız mı daha önce? Bir de ne zaman geliyor bu sesler vs.? Sürekli mi geliyor? Yoksa sadece oyun oynarken, sistem yoğun çalışırken falan mı?

Çözüm
S

Aynı HDD bende de var. Ama herhangi bir problem yaşamıyorum. Acaba bu soruna sebebiyet verebilecek bir şey yaşadınız mı daha önce? Bir de ne zaman geliyor bu sesler vs.? Sürekli mi geliyor? Yoksa sadece oyun oynarken, sistem yoğun çalışırken falan mı?
Özür dilerim yanlış başlıktan dolayı ceza almıştım.
Bilgisayarım masasından kıpırdamadı, hiçbir darbe almadı. Sadece tarayıcı, dosya gezgini, ayarlar ve posta uygulamaları açıkken bile oluyor. Daha bir oyunda denemedim. En fazla gürültüyü açılırken çıkarıyor eskiden 30 - 40 saniye daha erken açılıyordu. Şimdi siyah ekran geliyor sonra lütfen bekleyin yazısı çıkıyor, yükleme ekranındaki yuvarlak dönüyor en son kilit ekranı geliyor bu kısımda HDD azıtıyor.
Dediğiniz programda ne yapmam gerektiğini anlamadım.
S

Bir SSD almayı planlıyorum. Garantinin bitmesini bekliyorum. Bilgisayarın NVMe M.2 girişi varsa M.2 SSD alacağım yoksa SATA SSD alacağım. Bana SSD önerir misiniz?

Son düzenleme:
Programın ücretsiz versiyonunu indirin (Smart Defrag 6), kurulumu yapın akabinde program içerisinde öncelendirme seçeneği bulunuyor. Kısacası baytların hdddeki yerlerini sık kullanılandan az kullanılana göre sıralar.

Programın ücretsiz versiyonunu indirin (Smart Defrag 6), kurulumu yapın akabinde program içerisinde öncelendirme seçeneği bulunuyor. Kısacası baytların hdddeki yerlerini sık kullanılandan az kullanılana göre sıralar.
Peki HD Tune'daki "warning" yazan yerler önemli mi? Bir de bu diskin düzelme ihtimali yüzde kaç olabilir?

O hatalar bad sector olarak nitelendirdiğimiz alanlardan kaynaklanıyor. Aşağıda linkini verdiğim program ile düzeltilebilir. Ancak öncesinde birleştirme ve önceliklendirme işlemini yapmanızı tavsiye ederim.

O hatalar bad sector olarak nitelendirdiğimiz alanlardan kaynaklanıyor. Aşağıda linkini verdiğim program ile düzeltilebilir. Ancak öncesinde birleştirme ve önceliklendirme işlemini yapmanızı tavsiye ederim.

Yarın yapmayı planlıyorum. Garantiye göndersem işe yarar mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı