Seagate HDD sağlık seviyesi %10/ 704 bad sector var

Akif Avcı

Yoctopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
ST1000LM049-2GH172
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
AMD Ryzen 5 3550H
Merhaba dostlar. İki buçuk yıl önce aldığım dizüstü bilgisayarımda ST1000LM049-2GH172 Seagate 1 TB'lık HDD bulunmakta. Dün farklı bir sebepten ötürü Kaspersky Security Cloud kurdum ve tarama yaptım. Kaspersky disk sağlığının çok düşük olduğu uyarısını verdi, sonrasında HDDTune, CrystalDiskInfo gibi uygulamalardan da sorunu teyit ettim. Daha sonra HDDTune ile bad sector taraması yaptım ancak tüm ekran yemyeşil, bir tane bile kırmızı yoktu (Quick scan yapmadım). Sonuçları ekte görebilirsiniz. 704 bad sector bulunduğu görünürken neden sonuçlarda hiç bad sector çıkmadı? Bu hard disk kullanılır mı yoksa derhal emekli mi etmeliyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
(2. Resimdeki kırmızı sarımsı renklerin bolca olduğu görsel bad sector taramasını Speed'e göre tasnif ettiğimde çıktı, bad sector olarak hâlâ tamamen yeşil)

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    127,3 KB · Görüntüleme: 47
  • 2.PNG
    2.PNG
    179,1 KB · Görüntüleme: 51
  • 3.PNG
    3.PNG
    193,1 KB · Görüntüleme: 41
CrystalDiskInfo değerleri:

Anlamadığım nokta, yapılan taramada neden hiç bad sector göstermiyor? Bir de ben şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım HDD ile ilgili. 704 bad sectorun olduğu yerde sıkıntı olması gerekmez miydi? Bu değerlere göre emekli etmeli miyim?

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    85,7 KB · Görüntüleme: 39
Durumunun iyileştirilmesi teknik olarak mümkün mü? İnternette birçok paylaşım gördüm bu konu hakkında. Cevaplarınız için teşekkür ederim dostlar.

Durumunun iyileştirilmesi teknik olarak mümkün mü? İnternette birçok paylaşım gördüm bu konu hakkında. Cevaplarınız için teşekkür ederim dostlar.
Mekanik ve manyetik deformasyonu yazılımlarla onaramazsınız. Manyetik disk yüzeyinde fiziksel hasarlar mevcut. Yedeklerinizi alıp SSD'ye geçmenizde fayda var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı