Seagate HDD SMART Değerleri

psychonaut

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Finans
Selamlar.

2014 yılından beri kullandığım Seagate Barracuda ST1000DM003 1GB hard diskimi uzun süredir test etmiyordum, şimdi HDtune ile S.M.A.R.T. değerlerine baktığımda aşağıdaki sonuçla karşılaştım. Hemen bad sector taramasından da geçirdim ama bad sector çıkmadı. Windows'um SSD üzerinde kurulu, bu diski depo olarak kullanıyorum ama yine de veri kaybı riski var mıdır, diski acil olarak değiştirmem gerekir mi?

12-Mayýs-2020_20-06.png

Crc sorunu genelde kablo veri aktarımı sıkıntısı oluyor.
Current pending de bazen yazılımsal sorunlar olunca artabiliyor zaten bad sector testi yapmışsınız yine de o diski yedekleyip temiz bir format atıp bir daha bakmakta fayda var.
Reallocated sector count değeri ne durumda onu göremedim.

Reallocated sector count değeri aşağıdaki gibi, sorun görünmüyor. Bu arada CrystalDiskInfo ile aynı değerlere baktığımda bu kez current pending ile birlikte uncorrectable sector count değeri de fail görünüyor. Bad sector taramasını quick modda yapmıştım, şimdi normal taramadan geçirdim 1 adet bad sector çıktı. Sanırım bu diski harici yedek diski haline getirerek emekli etme zamanı gelmiş.

12-Mayýs-2020_21-43.png

Reallocated sector count değeri aşağıdaki gibi, sorun görünmüyor. Bu arada Crystaldiskınfo ile aynı değerlere baktığımda bu kez current pending ile birlikte uncorrectable sector count değeri de fail görünüyor. Bad sector taramasını quick modda yapmıştım, şimdi normal taramadan geçirdim 1 adet bad sector çıktı. Sanırım bu diski harici yedek diski haline getirerek emekli etme zamanı gelmiş.

Eki Görüntüle 560645

Aynen hocam maalesef bad sector var ise emekli edin olmasaydı formatla çözülebilirdi. Daha önce halletmiştik bu şekilde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı