Seagate HDD Sürekli %100'de çalışıyor

Katılım
15 Ocak 2017
Mesajlar
11
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: İntel i5 12400f/ Anakart: Asus TUF Gaming B660M/ Ekran kartı: Asus Dual RTX 3060Ti Gddr6x OC/ SSD: Seagate FireCuda 520 1TB/
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Sata3
Anakart
MSI H110m pro-vd
HDD'm sürekli değil ama en ufak bi kullanmaya kalktığımda (örn. oyun açtığımda veya indirmeye kalktığımda ki inmiyor bile oyun da oynanmıyor hiçbir şey yüklenmediği için ve 7200rpm seagate hdd) %100'de çalışıyor ve şöyle bir durumum var: Bağlı kablolarını çıkarıp takınca birkaç günlüğüne düzeliyor. Kablolara dışarıdan müdahale olmadan oluyor bu. Yardımcı olabilecek var mı?
 
Son düzenleme:
HDD'm sürekli değil ama en ufak bir kullanmaya kalktığımda (örneğin. Oyun açtığımda ve 7200RPM Seagate HDD) %100'de çalışıyor ve şöyle bir durumum var: Bağlı kablolarını çıkarıp takınca birkaç günlüğüne düzeliyor. Kablolara dışarıdan müdahale olmadan oluyor bu. Yardımcı olabilecek var mı?

SSD kullanmanı öneririm, HDD performansı çok düşük bu sorun kullandığın programlardan kaynaklı olabilir. HDD'nin işlem kapasitesi MB bazında düşük kalıyor.
 
Zaten 500GB'lik SSD'im var arkadaşlar Windows onda kurulu. D diskinde olan şeyler çalışmıyor.
 
Belirtmiş olduğunuz HDD'ye bende sahibim kronik sorunlu olduğunu öğrendim.
Benim yaşadığım sorun sürekli mavi ekran vermesi, aldığım hata kodu CRITICAL_PROCESS_DIED detaylı olarak araştırdım çözüm yöntemlerini denedim fakat hiçbiri işe yaramadı, sıfırdan kurulum yaptım hala sorun devam etmekte.
 
HDD'nin okuma yazma hızı düşük muhtemelen oyun veya programlar orada en ufak bir şey de bile %100 demesi normal SSD de ortalaması 500 MB değer görürken HDD'nin en kralı 150 MB görüyor benim fikrim normal %100 seyir etmesi.

1 hafta önce açılan oyun neden bir anda açılmasın? Ayrıca o kadar da düşük değil 7200RPM
 

Geri
Yukarı