Bütçe: 10.000₺
Kullanım amacı: Aktif olacak şekilde Mimari programlarımda kullanacağım arşivimi bu diske aktarmayı ve onun üzerinden çalışmayı düşünüyorum. Yani disk çoğu zaman çalışacak arkadaşlar, bana hızlı bir disk gerekiyor.
Başlıktaki modellerden hangisi almam gerektiğini bilmiyorum, kullanıcıların çoğu Black'ten ses ve bozulma konusundan şikayetlerini gördüm.
WD Black diskinin fiyatını bulamadım. WD Blue ise Akakçe'de çok pahalıydı, 6 TB olanı diğerlerine göre çok daha ucuzdu o yüzden onun fiyatını koydum ama ilan sahte ya da eski bir diskin ilanı da olabilir onu bilemiyorum.
WD Black'e gerek yok. Gaming HDD, gaming çoraptan daha saçma bence. Ironwolf Pro'yu tercih ederdim.
Piyasada ismi iyi bilinen ve sorun çıkarmayan bir HDD.
Bunlar NAS yani Network Attached Storage. Türkçe meali Ağ'a bağlı Depolama. Evde kendi ağın üzerinden yada internet üzerinden kurduğun bulut sistemi diyebiliriz en basitinden.
Barracuda için aynı şeyleri söyleyebilirim ama Ironwolf gayet iyi bir seri hocam. Bütçe el veriyorsa alınabilir.
Yerel Ağ'da görünen depolama birimi gibi düşünebilirsiniz. Bazen eski bilgisayarlar NAS'a dönüştürülüyor bazen de videodaki gibi NAS için yapılmış ürünler alınıyor.
WD Black'e gerek yok. Gaming HDD, gaming çoraptan daha saçma bence. Ironwolf Pro'yu tercih ederdim.
Piyasada ismi iyi bilinen ve sorun çıkarmayan bir HDD.