Seagate Ironwolf Pro vs WD Black vs WD Gold vs WD Blue

Bütçe
10.000₺
Gösterdiğiniz disklerde mimari çizimler nasıl olabilir ki. En son 180 Megabayt/ Saniye yazma hızları var.
Aslında tek yapacağım şey diskte bulunan dosyaları SSD'mde bulunan projemin içersinde kopyalayacağım. Şu anda güncel olarak WD Passport 5 TB taşınabilir harddiski kullanıyorum ve hızından memnun değilim, bu sebepten bu kaliteli sabit disklere bakayım dedim, önerir misiniz arada fark olacak mıdır sizce ? Wd Passport un hızı ortalama 50-100MB/SN oluyor.

Gaming kelimesi belli bir bütçe altındaki bütün ürünlerde, kalitesiz olan ürünün üzerine RGB koyarak gaming adı altında daha pahalıya satması bence.

Aslında tek yapacağım şey diskte bulunan dosyaları SSD'mde bulunan projemin içersinde kopyalayacağım. Şu anda güncel olarak WD Passport 5 TB taşınabilir harddiski kullanıyorum ve hızından memnun değilim, bu sebepten bu kaliteli sabit disklere bakayım dedim, önerir misiniz arada fark olacak mıdır sizce ? Wd Passport un hızı ortalama 50-100MB/SN oluyor.
Peki hiç böyle ürünlere baktınız mı hocam?

Proje arşivleri için istemiş. Muhtemelen bitenleri HDD'ye atacak.
Yanlış hocam, aktif olarak kullanacağım. Arşivden kastım model arşivi, yani şu videoyu izlerseniz anlarsınız;
Dakika 7:20 den sonra izlerseniz 20 saniyede anlarsınız amacımı. Bu sahneye sürükleme kısmında bir hard diskten dosyayı çekmiş oluyoruz, ortalam 10 - 20 saniye sürüyor. Bir arkadaşımın taşınabilir Seagate marka diskinde bu işlem 2 saniye sürmekte olduğundan yeni bir disk almak istedim, ama taşınabilir değil de sabit olsun istiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gaming kelimesi belli bir bütçe altındaki bütün ürünlerde, kalitesiz olan ürünün üzerine RGB koyarak gaming adı altında daha pahalıya satması bence.

Peki hiç böyle ürünlere baktınız mı hocam?
Hocam fiyatı çok uçuk, 4 TB için 14.000₺ vermek istemiyorum, minimum 8 TB alayım diyorum.

Ironwolf Pro'yu tercih ederdim.
Piyasada ismi iyi bilinen ve sorun çıkarmayan bir HDD.
Hocam dediğiniz gibi bu modeli tercih edeceğim fakat burda NAS yazıyor, herhangi bir problem yaşar mıyım, farkı var mı ?
1730202252402.png

Son düzenleme:
Yanlış hocam, aktif olarak kullanacağım. Arşivden kastım model arşivi, yani şu videoyu izlerseniz anlarsınız;
Dakika 7:20 den sonra izlerseniz 20 saniyede anlarsınız amacımı. Bu sahneye sürükleme kısmında bir hard diskten dosyayı çekmiş oluyoruz, ortalam 10 - 20 saniye sürüyor. Bir arkadaşımın taşınabilir Seagate marka diskinde bu işlem 2 saniye sürmekte olduğundan yeni bir disk almak istedim, ama taşınabilir değil de sabit olsun istiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam fiyatı çok uçuk, 4 TB için 14.000₺ vermek istemiyorum, minimum 8 TB alayım diyorum.

Hocam dediğiniz gibi bu modeli tercih edeceğim fakat burda NAS yazıyor, herhangi bir problem yaşar mıyım, farkı var mı ?
Eki Görüntüle 2339924

NAS diskleri zaten büyük veri transferleri yapmak için tasarlanmıştır. Sizin amacınıza uygundur.

Son düzenleme:
Hocam şu anki güncel fiyatlara baktığımızda WD GOLD Ironwolf Pro ile aynı fiyata sahip o sebepten arkadaşımla WD GOLD alalım diyoruz, internette biraz kıyaslamasına baktığımda ulaştığım bilgiler şu şekilde;

Eğer WD Gold ve Seagate IronWolf Pro aynı fiyata sahipse, kullanım amacınıza göre karar vermek mantıklı olacaktır. İşte iki diskin karşılaştırması:

1. WD Gold 8TB

• Dayanıklılık: WD Gold, kurumsal sınıf bir disk olduğu için 7/24 çalışma koşullarına, yüksek iş yüküne (yılda 550 TB) ve uzun ömürlülüğe dayanıklıdır. MTBF (Mean Time Between Failures) süresi 2.5 milyon saattir, yani daha uzun bir kullanım ömrü sunar.
  • Performans: 7200 RPM dönüş hızı ve 256 MB önbellek ile hızlı veri aktarımı sağlar. Kurumsal veri merkezlerinde veya yoğun veri işleyen sistemlerde yüksek performans sergiler.
  • Titreşim Koruması: WD Gold, çoklu disk yapılandırmalarında bile üstün titreşim koruması sunar. Bu, özellikle birden fazla diski aynı anda kullanan sistemler için avantajlıdır.
  • Garanti: 5 yıl.

2. Seagate IronWolf Pro 8TB

• Dayanıklılık: IronWolf Pro da 7/24 kullanım için tasarlanmış NAS sürücüsü olup, yılda 300 TB iş yükü kapasitesi sunar. MTBF süresi 1.2 milyon saat civarındadır, yani WD Gold’a kıyasla biraz daha düşük ömür sunabilir.
  • Performans: 7200 RPM ve 256 MB önbelleğe sahip olduğu için WD Gold’a benzer performans sunar. NAS sistemleri için optimize edildiği için hızlı veri aktarımı ve yazma okuma performansı sağlar.
  • Titreşim Koruması: IronWolf Pro da çoklu disk sistemleri için titreşim korumasına sahiptir, ancak WD Gold kadar kurumsal düzeyde değildir.
  • Garanti: 5 yıl.

Hangi Durumda Hangisini Seçmeli?​

• Yüksek Güvenilirlik ve Yoğun İş Yükü İçin: Eğer disk sürekli ağır yük altında çalışacaksa, yani büyük veri aktarımları ve çoklu kullanıcı işlemleri gerektiriyorsa WD Gold daha iyi bir seçimdir.
  • NAS veya Ev Kullanımı İçin: Eğer diski yoğun bir NAS yapılandırmasında ya da masaüstünde sürekli yüksek performans gerektirmeyen işlemler için kullanacaksanız IronWolf Pro yeterli olacaktır.
Sonuç: Her iki disk de yüksek kaliteli ve dayanıklı ürünlerdir. Ancak aynı fiyata sahipseniz ve uzun ömür ile güvenilirlik önceliğinizse, WD Gold biraz daha avantajlı bir seçim olabilir. Eğer NAS için optimize edilmiş özellikler sizin için daha önemliyse, IronWolf Pro iyi bir seçenek olarak kalır.

Sizin fikriniz nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı