Seagate Ironwolf Pro vs WD Black vs WD Gold vs WD Blue

Bütçe
10.000₺
Bütçe: 10.000₺
Kullanım amacı: Aktif olacak şekilde Mimari programlarımda kullanacağım arşivimi bu diske aktarmayı ve onun üzerinden çalışmayı düşünüyorum. Yani disk çoğu zaman çalışacak arkadaşlar, bana hızlı bir disk gerekiyor.
Başlıktaki modellerden hangisi almam gerektiğini bilmiyorum, kullanıcıların çoğu Black'ten ses ve bozulma konusundan şikayetlerini gördüm.

1730132056298.png

1730132953713.png

1730133240193.png

1730133071712.png

WD Black diskinin fiyatını bulamadım. WD Blue ise Akakçe'de çok pahalıydı, 6 TB olanı diğerlerine göre çok daha ucuzdu o yüzden onun fiyatını koydum ama ilan sahte ya da eski bir diskin ilanı da olabilir onu bilemiyorum.

Seagate almanızı önermem. WD Blue standart kullanıcı için yeterli bir HDD.

Bu tarz kutular nedir hocam, beni biraz bilgilendirir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlar NAS yani Network Attached Storage. Türkçe meali Ağ'a bağlı Depolama. Evde kendi ağın üzerinden yada internet üzerinden kurduğun bulut sistemi diyebiliriz en basitinden.

Seagate almanızı önermem. WD Blue standart kullanıcı için yeterli bir HDD.
Barracuda için aynı şeyleri söyleyebilirim ama Ironwolf gayet iyi bir seri hocam. Bütçe el veriyorsa alınabilir.

Yerel Ağ'da görünen depolama birimi gibi düşünebilirsiniz. Bazen eski bilgisayarlar NAS'a dönüştürülüyor bazen de videodaki gibi NAS için yapılmış ürünler alınıyor.

Barracuda için aynı şeyleri söyleyebilirim ama Ironwolf gayet iyi bir seri hocam. Bütçe el veriyorsa alınabilir.

Vallahi baracuda disklerden çok ağazım yandı. Ironwolf'leri bilmiyorum ama markadan çok soğudum ben.

WD Black'e gerek yok. Gaming HDD, gaming çoraptan daha saçma bence. Ironwolf Pro'yu tercih ederdim.
Piyasada ismi iyi bilinen ve sorun çıkarmayan bir HDD.
Gaming HDD günümüzde saçma. Eskiden verimli bir şeydi fakat şu anda hepsi yetersiz kalıyor çok büyük çaplı AAA oyunlarda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı