Seagate ST1000LM035-1RK172 HDD nasıl hızlandırılır?

• Konuyu başlatan MooDT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 3.513

MooDT

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Casper EXCALIBUR G870
---------------------------------------
CPU: Intel Core i7-12650H (16CPUs)
GPU: NVIDIA GeForce RTX 4050 (Laptop)
RAM: Samsung M471A1K43DB1-CWE 2x8GB 3200 MHz DDR4
SSD: Crucial P3 CT1000P3SSD8 PCI-Express 3.0 1TB M.2
---------------------------------------
Casper EXCALIBUR G870
Meslek
Trader
SSD veya HDD modeli
ST1000LM035-1RK172
Merhabalar, hard diskim normal bir hard diskten tahminen 2.5 kat daha yavaş. Bilgisayarım 3 dakikada açılıyor, tarayıcı üzerinden sitelere girerken bilgisayarımda takılmalar oluyor, uygulamalar geç açılıyor vb. genel sorunlarım mevcut. Hard diskimi nasıl hızlandırabilirim?

NOT: Hard diskimde sorun yok ve eski bir hard disk değil. Sağlık durumu da iyi.

HDD: ST1000LM035-1RK172

Son düzenleyen: Moderatör:
Western Digital 3.5" 1 TB Caviar Blue WD10EZEX SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu ürünü uzun bir süredir kullanıyorum nereden bakılırsa bir 6, 7 yılı var. Ben bu HDD ile Windows 10 Home 64 Bit kullanıyorum. 30 saniyede Windows açılıyor 1 dakikada PC kendine geliyor. Yani 1 dakika sonra normallesiyor hızlanıyor. Sizin HDD'niz hem laptop HDD'si ve 5400RPM önbellek kurtarır diye düşüyordum ama yok dönme hızı yavaş 5400 RPM ile Windows 8.1 veya 7 kullanın Windows 10'da zaten hantal olur eğer Windows 10 kuruluysa.

Western Digital 3.5" 1 TB Caviar Blue WD10EZEX SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu ürünü uzun bir süredir kullanıyorum nereden bakılırsa bir 6, 7 yılı var. Ben bu HDD ile Windows 10 Home 64 Bit kullanıyorum. 30 saniyede Windows açılıyor 1 dakikada PC kendine geliyor. Yani 1 dakika sonra normallesiyor hızlanıyor. Sizin HDD'niz hem laptop HDD'si ve 5400RPM önbellek kurtarır diye düşüyordum ama yok dönme hızı yavaş 5400 RPM ile Windows 8.1 veya 7 kullanın Windows 10'da zaten hantal olur eğer Windows 10 kuruluysa.
Yani hard diskimin kalitesiz olduğunu söylüyorsunuz. Değil mi?

Kalitesiz değil sadece dönme hızı düşük bu yüzden okuma yazma işlemi o HDD için işkence oluyor.
Hm, pekala. O zaman bu bilgisayara güzel bi' SSD şart. Hatta RAM de almayı düşünüyorum. SSD ve RAM önerisi yapabilir misiniz? Laptop bilgisayar için.

Bütçe önemli değil. 500GB veya 1TB SSD ve 8GB RAM
Şimdi 2 seçeneğin var.
Ya laptopla gelen SSD'yi söküp bir kenara koyacaksın (İstersen satabilirsin ama çok para etmez.) ve onun yerine SATA SSD alıp takarsın.
Ya da CD takılan kısmı söküp HDD Caddy denen aletlerden alacaksın. Laptopla gelen HDD duracak, yanına sen HDD Caddy ile SATA SSD'yi takacaksın.

Sana kalmış hangisini yapacağın. HDD Caddy ve SATA SSD'lerden ben de pek anlamıyorum.

RAM için laptopu açıp üstündeki RAM'lerin etiketinin fotoğrafını çek. Modelini internette/Sahibinden'de aratıp bulabilirsen aynısından al. Bulamazsan uygun fiyatlı 16 GB SODIMM RAM arayacağız sana, elindekini satacaksın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı