Merhaba, uzun uzun yazdığım için af buyurun ama sorunumu detaylı bir şekilde anlatmak istedim. Sonuna kadar okursanız ve bilgi eksiği görürseniz söyleyin. Teşekkürler.
Bilgisayarım son 1 haftadır aniden kapanıyor. Bilgisayarda Windows güvenilirlik geçmişine baktım SearchApplication çalışmayı durdurdu hatası veriyor. Windows güvenilirlik geçmişi özetinde gördüğüm tek kritik olay bu. Bilgisayar aniden kapanıyor ve PSU Power'ını kesip statik elektriği almadan tekrar açılmıyor. Bu ay başında bilgisayarıma yeni bir SSD ekledim "MLD 300 M.2 500GB". Onun dışında donanımla alakalı herhangi yeni bir eklenti yapmadım. Yazılım olarak ise Windows Update ve NVIDIA updatelerini yaptım.
Dün ve hatayı almaya başladığımda yaşadığım senaryo tam olarak şöyleydi;
Normal bir şekilde bilgisayarı açıyorum. Gündelik aktivitelerimi (YouTube, Twitch vb.) rahatlıkla yapıyorum. Bu aktiviteleri yaparken hiçbir sorun yaşamıyorum. Daha sonrasında Warzone 2'ye giriyorum. Battle Royale modunda oyunu başlatıyorum. Isınma süresi bitiyor ve uçak sahnesine geçiş yapıyorum. Uçak sahnesinde fazla ilerleme kaydedemeden bilgisayar aniden kapanıyor.
Bugün yaşadığım senaryo ise şu şekilde;
Bilgisayarı normal bir şekilde açtım. Masaüstünde daha önce hiç var olmamış olan "Microsoft Edge"i fark ettim sorunun bu olabileceğini düşünüp akılsızca bir hareket yapıp dosya konumuna girip Microsoft Edge adı altında bulunan tüm klasörleri sildim.
Şimdi yaşadığım sorun ise tam olarak şu;
Bilgisayar açılırken scanning and repair yapıyor, bu adımı klavyede herhangi bir tuşa basarak geçme imkanı sağlıyor. Bilgisayar açıldıktan yaklaşık 8 dakika sonra hiçbir şey yapmasam dahi kapanıyor. Format atmayı deniyorum ancak bilgisayar kapandığı için format işlemi de yarıda kalıyor.
Sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğuna anlam veremedim. Daha fazla kurcalayıp, bozmadan önce de sizlere danışmak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Umarım bu bilgiler yeterli olur.
@Recep Baltaş rica ediyorum, yardımcı olur musun?