Seasonic Focus Plus 750W ve RTX 3070 ile uyumlu mu?

srcn.90

Picopat
Katılım
8 Ağustos 2022
Mesajlar
188
Başlıktaki güç kaynağını kullanıyorum, RTX 3070'im oyun oynarken birdenbire arızalandı. Driver'ları yüklediğim anda siyah ekran verip bir daha açılmıyor. Yaşadığım sorun aşağıda internette rastgele gördüğüm şu olaydan kaynaklanıyor olabilir mi?

"Asus TUF 3080 OC ekran kartımı EVGA G3 750W güç kaynağı ile besliyordum yaklaşık 1 yıldır.

3080 ve 3090 kartlarının ünlü bir kötü huyu var, güç seviyeleri değişirken çok kısa süreliğine (sadece birkaç milisaniye) çok yüksek güç çektikleri anlar oluyor (transient spike diyor ecnebiler). Piyasada halihazırda bulunan pek çok güç kaynağı bu beklenmedik durumu yaşayınca zortlayabiliyor. Bu, benim güç kaynağımda ekran kartı driver'larının birkaç günde bir crash olup tekrar yüklenmesi, ve kısa süreli (4-5 saniye) bir siyah ekran süreci ile sonuçlanıyordu. Çözmek için Nvidia ayarlarında 'performans modu'nu seçmiştim. Böyle yapınca ekran kartı atıl durumdayken bile 30 Watt yerine 100 Watt çekiyor sürekli ama transient spike'ların etkisini zayflattığı için problem yaşamıyorsun. Tabi sürekli 100 Watt çekince boşuna elektrik yakıyorsun, ve ekran kartının 'fan off' özelliği devreye girmiyor, sürekli fan sesi duyuyorsun.

Sonunda pes edip değiştirdim güç kaynağını Seasonic GX 850W ile, bütün dertlerim sonlandı. Bu bahsettiğim sorun Seasonic'in eski FX serilerinde de vardı, GX serisi ile çözüldü. Yani eski güç kaynağım olan EVGA'yı kötülüyorum gibi anlaşılmasın, 3000 serisi ekran kartları piyasaya çıktığında halihazırda üretimde olan güç kaynaklarının çoğu bu ekran kartlarının beklenmedik hareketlerine hazır değildi."
 

Geri
Yukarı