Seboreik Dermatit Nasıl Geçer?

Eskiden h&s mentollü kullanıyordum. Doktor düzelene kadar sadece verdiklerimi kullan demişti, o zamandan beridir sadece bu tarz şampuanları kullanıyorum. Yaptığım yanlış mı hiçbir fikrim yok. Saçımı ilkinde köpürtüp direkt duruluyorum, ikincisinde 5 dakika bekletecek şekilde 2 gün arayla yıkıyorum. Her gün yıkadığımda çok fazla yağlanma oluyor.

Şu an 19 yaşımdayım ve 13 yaşımdan beri var bu illet. Bir de yanına promosyon olarak el ve ayak parmaklarımda da egzama var. 13 yaşımdan beri tamamen düzelmeye yaklaştığı oldu ama hiçbir zaman geçmedi. Şu birkaç aydır özellikle saç diplerim çok kötü durumda. İlk doktora gittiğimde stresten oluyor demişti. Çok stresli birisiyim maalesef, ondan kaynaklanıyor olma ihtimali yüksek. Son zamanlarda saç diplerindeki yaralar acı veriyor, aşırı rahatsız ediyor. Kesin bir çözümü olmadığını ve bununla yaşamayı öğrendim. Sadece çok alevlendi ve kullandığım şeyler baskılamaya yetmiyor. Bu lanet şey önce ellerimde acı çektirdi, tam rahatladım diye seviniyordum şimdi saç diplerinde alevlendi. Bir de işe yarayan şampuanlar da bir süre sonra etki etmemeye başlıyor. Çok sinir bozucu bir şey. Stresten kaçınmam gerekirken bu rahatsızlık beni daha çok strese sokuyor.
Bana da normal şampuanını kullanabilirsin demişti doktor. Evet, her gün yıkayınca daha hızlı yağlanıyor fakat ben yağlanmasını yeğlerim. Her şeyi yapmışsınız zaten, benim dediklerimi de uygulayın.

Her şeyin başı stres maalesef. Kendinize sahip çıkın, geçmiş olsun.

"Saçımı ilkinde köpürtüp direkt duruluyorum, ikincisinde 5 dakika bekletecek şekilde" Bunu söylemeyi unutmuşum, sağ olun. Dediğim ilaçları ilkin böyle kullanın. Banyo günlerinizde normal şampuanınızı da kullanın. Ben h&s kepeğe karşı etkili, limonlu olanı kullanıyorum çoğunlukla.

Son düzenleme:
Bana da normal şampuanını kullanabilirsin demişti doktor. Evet, her gün yıkayınca daha hızlı yağlanıyor fakat ben yağlanmasını yeğlerim. Her şeyi yapmışsınız zaten, benim dediklerimi de uygulayın.

Her şeyin başı stres maalesef. Kendinize sahip çıkın, geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Yarın konazol şampuan alıp denemeye başlayacağım. Unutmazsam bir süre sonra faydası olup olmadığını yazarım.

Şampuan tedavi etmiyor kaşıntıyı engelliyor genelde. Ben 3 yaşımdan beridir bu hastalığa sahibim, hayatımda ilk defa 2022 kışına girerken bu kadar arttığını gördüm. Biraz baktığımda bu son 3-4 ayda egzaması artan insan sayısıda çok fazlaymış, yani bu sene olan soğuk havalardan dolayı diye düşünüyorum.
Lütfen kortizonlu losyonlar ve şampuanlar kullanmayın, bu kortizon etkili olan tedavi yöntemleri sadece az egzaması olan kişiler için 'tedavi için' kullanılıyor.
Burada biz egzamalı kişilerin yapması gereken, tedavi yerine hastalığı en aza indirmek. Zaten onun dışında yapacağımız her şey sadece geçici olarak yok etmekte ve kalıcı olarak çoğaltmakta.
Bu yüzden sana önerim eyüp sabri tuncer gibi, kendini kanıtlamış firmalardan özel yağlı şampuanlar denemen.
Bir ara spora giderken yüzüm kıpkırmızı oluyordu, her gün 2 kere duş yapmaktan cilt dayanamaz hale gelmişti. Çok kaşıntın yoksa şampuan asla kullanma, uzun vadede yarardan çok zararı olur.
Benim babam'dada var, 1980'den beridir kullanmadığı ilaç, gitmediği doktor profesör kalmadı.
Bu tedavi işleri bence boş işler, en etkili yöntem hastalığı azaltmak.
Tüm hasta arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Şampuan tedavi etmiyor kaşıntıyı engelliyor genelde. Ben 3 yaşımdan beridir bu hastalığa sahibim, hayatımda ilk defa 2022 kışına girerken bu kadar arttığını gördüm. Biraz baktığımda bu son 3-4 ayda egzaması artan insan sayısıda çok fazlaymış, yani bu sene olan soğuk havalardan dolayı diye düşünüyorum.
Lütfen kortizonlu losyonlar ve şampuanlar kullanmayın, bu kortizon etkili olan tedavi yöntemleri sadece az egzaması olan kişiler için 'tedavi için' kullanılıyor.
Burada biz egzamalı kişilerin yapması gereken, tedavi yerine hastalığı en aza indirmek. Zaten onun dışında yapacağımız her şey sadece geçici olarak yok etmekte ve kalıcı olarak çoğaltmakta.
Bu yüzden sana önerim eyüp sabri tuncer gibi, kendini kanıtlamış firmalardan özel yağlı şampuanlar denemen.
Bir ara spora giderken yüzüm kıpkırmızı oluyordu, her gün 2 kere duş yapmaktan cilt dayanamaz hale gelmişti. Çok kaşıntın yoksa şampuan asla kullanma, uzun vadede yarardan çok zararı olur.
Benim babam'dada var, 1980'den beridir kullanmadığı ilaç, gitmediği doktor profesör kalmadı.
Bu tedavi işleri bence boş işler, en etkili yöntem hastalığı azaltmak.
Tüm hasta arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Şampuanlarda kortizon olup olmadığını bilmiyorum ama bana verilen losyon ve kremlerin hepsi kortizonlu. İyi denebilecek kadar faydalarını da görmedim hiç. Ellerim için verdiklerinde artık kullanmıyorum. Saç losyonunu da istemeyerek bir ümit kullanmıştım. Normalde biraz da olsa hafiflesin daha sonra normal şampuanlara geçerim diye düşünüyordum ama düzelmek yerine daha da kötüleşiyor. Son kez konazol deneyeceğim, hafifleme olmazsa daha da ilaç veya doktora gitmekle uğraşmayacağım. O kadar verdiğim paralara, uğraşıma yazık. Bir sürü araştırma yaptım ama dediğiniz gibi çözümü yok maalesef. Sorunu yaşayıp da tamamen düzeldi, çözdüm diyen kişi sayısı çok çok az. Soruna sebep olan şeyleri öğrenip bunlardan uzak durmadıkça ilaçlar bu illeti ancak güldürür, bize de uzun vadede zarar verir.

Soruna sebep olan şeyleri öğrenip bunlardan uzak durmadıkça ilaçlar bu illeti ancak güldürür, bize de uzun vadede zarar verir.

Çok doğru, kesinlilikle yok etmek değil hafifletmek için uğraşmalıyız. Ben asitli (çiğ veya yeşil) domates, portakal, mercimek, salça, pul biber, yumurta, sucuk (heleki bol baharatlıları gece uyutmaz), kahve, baharatlı vs. çoğu şeyden uzak durmaya çalışıyorum. Olabildiğince az tüketmeye özen gösteriyorum.

Bende bu yaz 6-7 ay öncesine kadar, dermatitle ilgili iz bile yoktu. Son 3 aya kadar o kadar fazla olmaya başladı ki inanamadım. Dediğim gibi şampuanı kullandığın dönem hava sıcakları artar ve dermatit kendiliğinden kalkarsa, sen bunu şampuanın yaptığını sanabilirsin. Aman diyeyim böyle bir hataya düşme, adam domates yemeyi bırakırken bir yağ kullanıyor ve dermatiti azalıyor. Fakat dermatiti azaltan şeyin domates değil yağ olduğunu sanıyor.

Bu arada ketokonazol kullanan şampuanların hepsi aynı etkiyi veriyor, aralarında bir fark yok desem yalan söylemem. Daha önceden ketokonazol içeren bir şampuan kullandıysan konazol almana gerek yok.

Çok doğru, kesinlilikle yok etmek değil hafifletmek için uğraşmalıyız. Ben asitli (çiğ veya yeşil) domates, portakal, mercimek, salça, pul biber, yumurta, sucuk (heleki bol baharatlıları gece uyutmaz), kahve, baharatlı vs. çoğu şeyden uzak durmaya çalışıyorum. Olabildiğince az tüketmeye özen gösteriyorum.

Bende bu yaz 6-7 ay öncesine kadar, dermatitle ilgili iz bile yoktu. Son 3 aya kadar o kadar fazla olmaya başladı ki inanamadım. Dediğim gibi şampuanı kullandığın dönem hava sıcakları artar ve dermatit kendiliğinden kalkarsa, sen bunu şampuanın yaptığını sanabilirsin. Aman diyeyim böyle bir hataya düşme, adam domates yemeyi bırakırken bir yağ kullanıyor ve dermatiti azalıyor. Fakat dermatiti azaltan şeyin domates değil yağ olduğunu sanıyor.

Bu arada ketokonazol kullanan şampuanların hepsi aynı etkiyi veriyor, aralarında bir fark yok desem yalan söylemem. Daha önceden ketokonazol içeren bir şampuan kullandıysan konazol almana gerek yok.
"Bu arada ketokonazol kullanan şampuanların hepsi aynı etkiyi veriyor, aralarında bir fark yok desem yalan söylemem. Daha önceden ketokonazol içeren bir şampuan kullandıysan konazol almana gerek yok." Yazdıklarınıza katılıyorum fakat bence her Ketokonazol kullanan şampuanlar bir değil, tabii bu kişiye göre değişir. 2 tane Ketokonazol kullanan şampuan kullandım, konazol şampuan diğerinden daha iyi geldi. Tabii bu herkeste aynı etki yapmaz ama arkadaşın denemesini tavsiye ettim, inşallah iyi gelir.

Bazen çok rahatsız ediyor şiddetlenince ama alışıyor insan özgüveninizi kaybetmeyin derim bu anlamsız dünyada sizi her halinizle kabul edecek insanlarla karşılaşırsınız umarım iyi geceler herkese.

Herkese değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Ben asitli (çiğ veya yeşil) domates, portakal, mercimek, salça, pul biber, yumurta, sucuk (heleki bol baharatlıları gece uyutmaz), kahve, baharatlı vs. çoğu şeyden uzak durmaya çalışıyorum. Olabildiğince az tüketmeye özen gösteriyorum.
Fark edip bildiğim dedikleriniz arasında pul biber, baharatlar, özellikle sucuk, kahve tükettiğim zaman hem midemi rahatsız ediyor hem de ciddi bir şekilde egzamamda artış oluyor. Bunları fark ettiğim için olabildiğince uzak duruyorum. Sizin dediğiniz diğer gıdaları da dikkate alacağım. Bunlar dışında uzak durduğunuz gıdalar var mı?
Çok kaşıntın yoksa şampuan asla kullanma, uzun vadede yarardan çok zararı olur.
Siz şu an hangi şampuanı kullanıyorsunuz? Eyüp Sabri Tuncer'in farklı yağlarda şampuanları var. Aralarında egzama konusunda bir fark var mı? Clear vs gibi normal şampuanlara geçmek istediğimde genelde aşırı kepeklenmeye başlıyordu bu yüzden geri ilaçlı şampuanlara döndüm hep. Bir işe yaradıkları da yok, artık normal şampuana geçmek istiyorum.

@218524 sentetik ve kimya bileşeni olan ürünlerden uzak durmaya çalışıyorum. Doğal şampuan çok önemli. Burada en dikkat ettiğim şampuanı az kullanmak, ve duşta 1 kereden fazla kullanmamak. Tabii bu duş alma sıklığınıza bağlı.
Ben son 6 ayda 12-15 arası yabancı marka şampuanlar denedim (sözde hepsi doğal), alman olsun fransız olsun Rus olsun fark etmedi. Hepsi bir süre sonra aynı. Ben şu an hem ekonomik hem de doğallığına güvendiğim için eyüp sabri tuncer argan yağlı kullanıyorum. Duş jeli olarak farklı markalar kullanıyorum ama duş jeli olarak da eyüp sabri tuncer argan yağlı duş jeli önerebilirim. Yakın zamanda bende alacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı