Seboreik Dermatit Nasıl Geçer?

Şampuanlar gerçekten öyle ya işe yaramıyorlar. Kreme bakmanızı öneririm.

Kaşıntıyla uyanıp sinirden araştırma yaparken buraya denk geldim hortlattığım için üzgünüm. Yaklaşık 6 senedir bu illetle uğraşıyorum. Konazol falan hiçbir işe yaramadı. Bebek şampuanı keza aynı şekilde. Kafamın arka tarafı çok terledikten sonra öyle bir kaşınıyor ki daha demin uykumdan uyandım gittim saçımı yıkadım. Prozinc şampuanlar kullanıyordum kaşıntı, kabuklanma ve kızarıklık/yaranın önüne maksimum 2 3 gün geçiyordu. Fakat ben aşırı derecede terleyen bir insanım ve terledikten sonra kafamın içine kolonya döküp yakasım geliyor. Öyle bir kaşınıyor ki sinirim bozuluyor artık. Doktora gittiğimde sebirox diye bir şampuan vermişti o biraz iyi geliyordu ama duştan çıktıktan yarım saat sonra kabuklanma olduğu bile oluyordu. Kulağımın arkası ve içi, burnumun kenarlarında da egzama var. Bi krem vermişti o kremi sürünce gerçekten tak diye kızarıklık ve kabuklanma geçiyordu 5 günlüğüne falan. Saçlarım uzun bir de çok dökülüyor. Salak saçma şampuanlar kullanmak istemiyorum ne yapacağım bilmiyorum. Acı yiyince de kaşıntı deli gibi kuduruyor o yüzden acıyı duşa girmeden önce yiyorum. Mide rahatsızlığım olduğu için uzak duruyorum zaten. Ama bu kabuklanma, kaşıntı olayı nasıl geçecek bilmiyorum.
Bir yandan araştırmalarıma devam ediyorum. Güne başlarken ve gün bitiminde yemekten yarım saat önce bir su bardağına bir çay kaşığı karbonat içerek kaşıntı ve pullanmanın önüne geçtiğini belirtenler var. Ayrıyeten karbonatlı su ile saç diplerine masaj yaparak yıkamanın çok rahatlattığını ve yavaş yavaş azalttığını belirtenler de var. Saçıma karbonat yapmadan önce suya karbonat atıp içme olayını deneyeceğim.
Sodyum bikarbonatlı sudan bahsediyorsunuz değil mi? Ben de bugün başladım onu denemeye siz denediniz mi?

Kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum. Karbonatlı sudan olumlu sonuç alabildiniz mi? YouTube'da falan da gördüm karbonat ile tamamen geçti diyenler. İnşallah geçirebilmişsinizdir.

Vichy Dercos kullanmamış olanlar denesin. Daha önce yazmıştım işe yaramadı diye fakat düzenli kullanımda saçımdakini kesti attı.

Haftada 3 kere de suratımı yıkıyorum şampuanı suyla birlikte köpük haline getirip, üstüne de Bepanthol Sensiderm sürüyorum. Sonuçlar çok olumlu. 4 senedir bunu çeken bir insan olarak daha bu sene içerisinde bulabildim kendi açımdan çözümünü.

Kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum. Karbonatlı sudan olumlu sonuç alabildiniz mi? YouTube'da falan da gördüm karbonat ile tamamen geçti diyenler. İnşallah geçirebilmişsinizdir.

Maalesef üstüne roaccutane ilacı bile kullandım kullanırken bir sıkıntım yoktu ya da yaz ayı olduğu için sıkıntı yaşamıyordum ama kış ayının gelmesiyle tekrar başladı ama eskisi kadar şiddetli değil gibi artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı