Sebze meyve yemekten artık korkuyorum

bareus

Femtopat
Daha fazla  
Ülkemizin yurt dışına ithal ettiği tarım ürünlerini aşırı ilaç nedeniyle iade edip duruyorlar. Tarım sektöründe çalışan tanıdıklarıma patronları aşırı ilaç kullandırtıyorlarmış. "beyin sisi neden olur, testosteronu düşüren etkenler" türevi videolar izliyorum ve hepsinin ortak noktasında bu kimyasallardan bahsediyorlar.

Biz ne yiyeceğiz? Bu meyve sebzeleri güvenli bir şekilde nasıl tüketebilirim?

Gün içinde 100gr biber, 100gr çilek, 100gr muz, 75gr havuç, 75gr maydanoz tüketiyorum. Elbette bunlar sürekli değişiyor. Maydanoz yerine tere, çilek yerine elma yediğim oluyor. Uzun lafın kısası vücuda günde 500gr+ sebze meyve giriyor işte. Siz ne diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakında çiftçiliğe başlayacağım sanırım. 😁
Dostum sadece çiftçiliği öğrenecek olsak inan ki razıyım. Ülkede en ufak bir iş düzgün yapılmıyor. Sırf iş bilmezler yüzünden bilgisayar konusunda usta oldum. Adam akıllı pt olmadığı için yahut naturel adama 6 gün idman önerdikleri için spor konusunda usta oldum. Motor, ev işleri, tamirat işleri...

Yoruldum valla.

Bu tip konularda her denilene inanıp felaket tellallığı yapmayı doğru bulmadığım gibi bilinçli tüketici olmayı da elbette destekliyorum. Hadi diyelim ki sebzeler ve meyveler ilaçlandığı için sağlıksız, e yediğimiz kuru fasulye, pilav, süt vb. bunların sağlıklı olduğu ne malum o zaman? Abur cuburları saymıyorum bile. Yapacak pek bir şey yok açıkçası. İmkanı ve zamanı olan ya organik satın alsın ya da kendisi yetiştirsin. Bunlara imkanı olmayan da zararı minimuma indirmeye çalışsın.

Bu tip konularda her denilene inanıp felaket tellallığı yapmayı doğru bulmadığım gibi bilinçli tüketici olmayı da elbette destekliyorum. Hadi diyelim ki sebzeler ve meyveler ilaçlandığı için sağlıksız, e yediğimiz kuru fasulye, pilav, süt vb. bunların sağlıklı olduğu ne malum o zaman? Abur cuburları saymıyorum bile. Yapacak pek bir şey yok açıkçası. İmkanı ve zamanı olan ya organik satın alsın ya da kendisi yetiştirsin. Bunlara imkanı olmayan da zararı minimuma indirmeye çalışsın.
Organik diye satılanlarda da çıkıyor ki hocam. Migros bile pestisit olayları yüzünden rezil olmuştu. Migros'un altında olan Tazedirekt mi neydi hatta adı. Abur cubur hiç tüketmem. Süt konusunda da rezilliklerimiz çıkıyor, Birşah'ı vesaire araştırın.

Felaket tellallığı konusunda sana katılmayı çok isterdim ama bu bahsettiğim şeyler herkesin gözü önünde yapılıyor, yani felaketten beslenmek için uydurulan haberler değiller. Sanırım yapılabilecek en iyi şey ülkeden gitmek. Hadi siyasete, insanlara katlandık. Adamlar boğazımızda bile rahat vermiyor.

Çançinçon diye dalgaya aldığımız adamlar bilmem kaç G internete geçecek. Ben aylık 500 lira verdiğim internete günde 3-4 kere reset atmak zorundayım yoksa 2mb hız alıyorum. Bu 10G olayına Onedio'da denk geldim, yorumlara indim adamın biri "herkes fötr şapka taksaydı ABD'den önce uzaya çıkardık" diye o mercimek aklıyla Atatürk ile dalga geçiyor.

Son günlerde çok fazla olumsuz şeye maruz kaldım, size de yansıttım kusura bakmayın beyler. Ben internete güzelce bir ara vereceğim. Bu rage bait'ten beslenen tüm siteleri de programla engelleyeceğim. İyi geceler herkese.

Organik diye satılanlarda da çıkıyor ki hocam.
Organik deyince ne anlıyorsunuz o önemli. Hakiki manada organik almanın ne demek olduğunu biliyor musunuz? Bir peynirciye gitseniz orada da organik tavuk ve yumurta satıyorlar teorik olarak. :) Ama acaba organik mi?
Abur cubur hiç tüketmem.
Günümüz şartlarında bunu yapmak kafi bence normal bir vatandaş için. Ben de bundan bahsediyorum.
Felaket tellallığı konusunda sana katılmayı çok isterdim ama bu bahsettiğim şeyler herkesin gözü önünde yapılıyor,
Ürüne göre değişiyor biraz da.

Yeni konular

Geri
Yukarı