Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var hatası

Seda08

Megapat
Katılım
7 Temmuz 2015
Mesajlar
637
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Seçilen diskte bir MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde Windows yalnızca GPT disklere yüklenir diye hata alıyorum arkadaşın Samsung bilgisayarında. Tüm HDD yi silip yeni birim açmak lazımmış ama dosyalar var D bölümünde silmeden nasıl yapabilirim ?
 
Bilgisayar hiç açılmıyor. Onarmaya geçiyor direk, onarma da yapmıyor. Sürücü kilitli diyor bir seçenekte, kilit açmak için Recep Baltaş bir rehber paylaşmıştı yaptım onu ama bu sefer bcd hatası veriyor, 2 kez denedim ama sonuç aynı. Güvenli modda açılmıyor, sistem geri yüklenmiyor. Sadece belleği takıp format atmaya çalışırken MBR sorunu oluyor. Başkada birşey yapılmıyor bilgisayarda kısacası.
 
O zaman öncelikle UEFI kurulum yapma. Rufus ile belleği hazırlarken Legacy kurulum için hazırla. Legacy kurulum yaptıktan sonra Mikail Fidan'ın önerdiği programdan GPT'ye çevirip tekrar UEFI kurulum yapabilirsin.
 
Aynı şekilde yazdırdığımda bile aynı hatayı veriyordu. Bilgisayarcıdan aldım şuan bilgisayarı. Orjinal mi yoksa korsan mı olduğunu nasıl anlarım ?
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı