Seçilme hakkı için bir üst sınır bulunmalı mı?

Durmazzali47

Decapat
Katılım
20 Kasım 2021
Mesajlar
361
Sizce seçtiğimiz insanların belli bir yaşın üzerinde olması sorun yaratıyor mu? Mesela 83 yaşında bir belediye başkanı olsun ister miydiniz? 78 yaşında bir milletvekili, 77 yaşında bir genel başkan, 70 yaşında bir Cumhurbaşkanı vb. Ve eğer bir sınır olmalıysa bu sınır kaç olmalı? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce seçtiğimiz insanların belli bir yaşın üzerinde olması sorun yaratıyor mu? Mesela 83 yaşında bir belediye başkanı olsun ister miydiniz? 78 yaşında bir milletvekili, 77 yaşında bir genel başkan, 70 yaşında bir Cumhurbaşkanı vb. ve eğer bir sınır olmalıysa bu sınır kaç olmalı? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

Bunların gideceği yaş olsun fark etmiyor kalanı.
 
Ayakta zor duran, desteksiz yürüyemeyen insanların ülkeyi yönetmeye talip olması tabii ki komik bir durum. İnsan belli bir yaştan sonra hangi mevkide olursa olsun emekli olup sağlıyla, ailesiyle, yarım kalmış hayalleriyle ilgilenmelidir. Mesleğimde tatmine ulaştıktan sonra emekli olup kendime ve sevdiklerime daha çok zaman ayıracağım ben mesela. Hayata 1 kere geliyoruz. Dünyanın işi dünyada kalıyor.

Cumhuriyetin lideri, Türkiye'nin kurucusu bile benim naciz vücudum bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak demiştir. Kişiler gelip geçicidir, devlet bakidir.
 
65 yaşından büyük olan kişiler aday olamamalı, halk için kararlar alamamalı.
Aday olan kişi Türkçe'nin yanında zorunlu olarak ileri seviyede İngilizce bilmeli.
Aday kişinin en az üniversite mezunu olması gerekli.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Bu yazdıklarımın hiçbirini karşılayamayan bir cumhurbaşkanına sahibiz, ne kadar şükretsek azdır.
 
@Vavien. @Jira @er2grul Ayakta zor durması veya zihniyetinden ziyade bunu şunun için söylüyorum. İnsanların fikirleri 30 yaşından sonra kalıplaşmaya başlar ve artık 60-70 yaşına gelmiş bir insandan dünyadaki yenilikleri,fikirleri,teknolojileri ve bilmi anlamasını beklemek pek de sağlıklı olmaz. Elbette istisnalar vardır ancak aynı hücre sürekli çoğalırsa vücutta kanser görülür. Bana göre bazı hücreler belli bir aşamadan sonra gelişmesini durdurup bir kenara çekilmeyi bilmelidir.
 
@Vavien. Sanırım anlaşılamadım.
Bir anda kalıplaşmaktan bahsetmiyorum yavaş yavaş fikirleriniz oturur diyorum. İnsan hamur gibidir. Gitgide sertleşir. Bir çoçuğa dilediğiniz fikir,din, ideoloji ve aklınaza gelen herşeyi rahat bir şekilde öğretirsiniz ve bu çocuk hemen bu şekli alır. Ama yaş ilerlemeye başladıkça daha zor şekil verirsiniz tıpkı bir hamur gibidir. 20 yıl önce 6 oka oy basmış bir adam %90 ihtimalle bugün de 6 oka basar. Bu kişiyi değiştirmek çok zordur. Kendi çağına ayak uyduramamaya başlar ve kendinden sonra gelen nesilleri "yozlaşmış" olarak görür. Fazla ileri yaşa gelmiş bir yönetici taş gibi sert bir hamurdur. Asla değiştiremezsiniz -istisnalar kaideyi bozmaz- onun için derim ki belirli yaşlardan sonra insanlar bu tarz hayati ge toplumsal meselerden yavaş yavaş elini çekmelidir, en azında bürokratik olarak rütbe düşmelidir.
 

Geri
Yukarı