Secure Boot gerekli midir?

Linux kullanıcılarını hiç etkilemeyen bir virüs.
Haklısın ama sadece Windows 10 kullanan bir insan mutlaka Secure Boot'u açık tutsa iyi olur. Fakat Linux hayranları rahatlıkla kapatabilir. Veya Hackintosh meraklıları da.

Ben Arch ve Gentoo kurarken, Secure Boot'u kapatmamı istedi sürekli, hep kapalı bende.
Benim ASUS anakartımın UEFI/BIOS'unda Secure Boot ayarı altında "Windows UEFI" ve "Other OS" diğer 2 seçenek sunuluyor ve "Other OS"i seçtiğim zaman Secure Boot açık olmasına rağmen istediğim işletim sistemini kurabiliyorum.

Benim ASUS anakartımın UEFI/BIOS'unda Secure Boot ayarı altında "Windows UEFI" ve "Other OS" diğer 2 seçenek sunuluyor ve "Other OS"i seçtiğim zaman Secure Boot açık olmasına rağmen istediğim işletim sistemini kurabiliyorum.
Other OS zaten kapalı anlamına geliyor. Ben de ASUS anakart kullanıyorum ve Other OS seçince Windows altında Secure Boot'un kapalı olduğunu komutlarla öğrenebiliyorum.

UEFI/BIOS'te açık yazıyor. MsInfo ise Secure Boot'un kapalı olduğunu söylüyor hangisine inanalım?
Windows kapalı diyorsa genel olarak kapalıdır. Windows UEFI mode seçip bir daha denediğinizde MSInfo32 Secure Boot'u açık olarak gösterecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı