Şeffaf oje ile smd kapasitör yalıtma

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Sıvı metal macun uygulayacağım. GPU etrafını ve CPU etrafını yalıtmam gerekli. Şeffaf oje bu konuda ne kadar güvenilir ya da tırnak cilası? ( şeffaf oje ve tırnak cilası aynı anlama geliyor sanırım. ) Bu ürünü alacak bütçem yok. Ayrıca yalıtım için başka fikirlere de açığım, ısıya dayanıklı bant gibi. Ancak oje daha garanti ve pratik görünüyor.

Bir de herhangi bir şeffaf oje aynı işlevi görür mü? İçeriği farklı olursa vs. iletken olma riski olabilir
mi?

Bu videoda büyük bir kanal da bu yöntemi kullanmış.

Son düzenleme:
Elektirik bandı ile kapat, öyle risklere gerek yok, oje eriyip akabilir.
Birçok video, yorumda gördüğüm için sormak istemiştim. Paylaştığım kanal da oldukça bilindik sizce güvenli olmasa neden böyle yapsınlar ?

Yanlış anlamayın sizin dediğiniz şekilde düşünüyordum ben de bugüne kadar. Ancak çoğu kişi oje ile daha zahmetsiz ve güvenilir olarak bu işlemi yapmış.

Kullandıkları oje güvenlidir, senin bulacağın ojenin güvenli olacağı kesin değil.

Kullandıkları oje güvenlidir, senin bulacağın ojenin güvenli olacağı kesin değil.
Bant için ne önerirsiniz ? Mümkünse uygun fiyatlı bir şey arıyorum zaten çok az bir miktar yeterli.

Hocam oje eriyip akacak bir şey değil. Tersine klasik elektrik bandı eriyip sıkıntı çıkarabilir. Oje sürmeniz daha garanti olacaktır.
Hocam hepimizim aklındaki soru şu: hergangi bir oje yeterli olur mu ? Yabancı kaynaklardaki ojelerin içeriği ile bizim alacağımız aynı mıdır ? Markalı bir şeffaf oje işimi görür sanırım. İçeriğinde olması gereken bir madde vs. var mıdır ? Çok ayrıntıya girdim biliyorum çoğu kişi direkt kullanıyor ojeyi.

Bir milyoncudan falan almadığınız sürece iş görür. Bilindik bir marka alın yeterli yani.

Dediğiniz kapton bant olarak geçiyor. Bakabilirsiniz.

Sağ olun hocam. Ojede karar kıldım sanırım. Banttan daha güvenli görünüyor. İlk fikrim bant idi ama vazgeçtim artık. Ancak oje üstüne bant düşünebilirim, abartıyorum ama tedbirden zarar gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…