Şeffaf oje ile smd kapasitör yalıtma

Sağ olun hocam. Ojede karar kıldım sanırım. Banttan daha güvenli görünüyor. İlk fikrim bant idi ama vazgeçtim artık. Ancak oje üstüne bant düşünebilirim, abartıyorum ama tedbirden zarar gelmez.
Kolay gelsin hocam. Başarılı olursa sıcaklık değerleri düşer. Acer Nitro 5 için mi düşündünüz?

Kolay gelsin hocam. Başarılı olursa sıcaklık değerleri düşer. Acer Nitro 5 için mi düşündünüz?
Evet Nitro 5 için. Kısa devreye neden olacak bir hata yapmazsam sorun olmaz. Bunun için de bu yöntemleri araştırıyorum. Bu önlemler alındıktan sonra risk neredeyse sıfırlanıyor doğru biliyorsam. Tabii ki sıvı metal blokla CPU-GPU arasından sızıp ta anakarta gelirse ihtimal var. Ama çok olağan görünmüyor. Bunun için de bant ek tedbirini düşündüm. Umarım başarılı olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye Delid yapıp sıvı metal uygularken saydam oje kullanmıştım. Hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Kuruduktan sonra tekrar akma gibi bir durum olmaz.
Peki oje miktarı ne kadar olmalı ? Yani biraz fazla olması olumsuz bir etki yapar mı ?

Peki oje miktarı ne kadar olmalı? Yani biraz fazla olması olumsuz bir etki yapar mı?

İşlemci silikonundan daha kalın olacak şekilde sürerseniz soğutucu blok silikona temas etmez. Yani performansınızı doğrudan sıfırlamış olursunuz. Olabildiğinde az sürmeye çalışın.

İşlemci silikonundan daha kalın olacak şekilde sürerseniz soğutucu blok silikona temas etmez. Yani performansınızı doğrudan sıfırlamış olursunuz. Olabildiğinde az sürmeye çalışın.
Çipin yüksekliğni geçmesin yani anladım. Kapasitörü en az oje kullanımıyla yalıtacağım.

durumlar nasıl memnun musunuz sıvı metal macundan? benimde nitro 5'im var sıcaklıklarım iyi gidiyordu ama stock macundan iyi olacagini düsünüp mx-4 sürdüm suan 10 derece civarı arttı özellikle gpu. Sanırım sıvı metal uygulayacağım
Hocam sıvı metal uygulaması yapmadım. Bu yaz düşünüyorum ancak UV, sıcaklık ve frekans limiti ile memnunum. Yine de en iyi performans ve sıcaklık için merak etmiyor değilim fiyatlar uçmuş olmasa çok düşünmezdim ama şu an masraf benim için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı