Segotep BN750W 80+ Bronze PSU nasıldır?

nyzcmn

Centipat
Daha fazla  
Hocam merhaba. @atar1993
Bir sistem topladım. Bu PSU'yu almama rağmen hala kafamda soru işaretleri var. İlk sistemim ve yok paramla borca girip 5070'li bir kasa topladım.

Sisteme aldığım kasayla birlikte bu PSU geliyor. Ben korumalarına baktığımda OCP korumasının olmadığını gördüm. Sizce bu PSU kullanılır mı? Sitemim için tehlike arz eder mi? O kadar yüksek sitem toplayıp PSU konusunda cimrilik mi etmişim?

Ben normalde 2. el bir boş kasa alıp idare edecektim fakat bir kasayı PSU dahil görünce ve çok hoşuma gidince aldım. Ama ona vereceğim paraya FSP Hyper PSU alıp 2. el boş kasa alsaydım daha mı iyiydi diye de yakınmıyor değilim :) İlk bilgisayarım, yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Sitemim:
  • 7500F.
  • Gigabyte 5070.
  • MSI B650M-P
  • 16 GB G.Skill 6000MHz RAM.
  • 2TB SanDisk SSD.

Bomba denecek bir PSU yok bildiğim kadarıyla ortada, giriş segment bir PSU. OCP koruması yoktu evet, akım korumalı priz almak mantıklı olabilir.

Bu işler biraz şans işi, C4 dediğimiz PSU'lar bile eğer kroniği yoksa çoğu zaman sıkıntısız yıllarca çalışıyor. Bazen de çok iyi, en kalitelisi dediğin bozulabiliyor. Teknoloji şans işi kısmı burası zaten. Fakat birisinde ihtimal %1 iken diğerinde %0,01. Siz sadece ihtimali düşürüyorsunuz. Ben olsam ellemezdim ve arkadaşımda da bu PSU'yu kullandım. Fakat çok pimpirikli biriyseniz satıp daha kaliteli bir PSU alabilirsiniz tabii ki.

@815867 hocam bir bakma şansınız var mı? Bu ürünle ilgili bilginiz var ise.

Bomba denecek bir PSU yok bildiğim kadarıyla ortada, giriş segment bir PSU. Ocp koruması yoktu evet, akım korumalı priz almak mantıklı olabilir.

Bu işler biraz şans işi, C4 dediğimiz PSU'lar bile eğer kroniği yoksa çoğu zaman sıkıntısız yıllarca çalışıyor. Bazen de çok iyi, en kalitelisi dediğin bozulabiliyor. Teknoloji şans işi kısmı burası zaten. Fakat birisinde ihtimal %1 iken diğerinde %0,01. siz sadece ihtimali düşürüyorsunuz. Ben olsam ellemezdim ve arkadaşımda da bu PSU'yu kullandım. Fakat çok pimpirikli biriyseniz satıp daha kaliteli bir PSU alabilirsiniz tabii ki.

Hocam o kadar para saydım diğer bileşenlere zarar gelmesin de başka isteğim yok. En kötü ihtimalle 1 yıl falan kullanır sonra da daha iyi bir PSU alırım herhalde.

@815867 hocam bir bakma şansınız var mı? Bu ürünle ilgili bilginiz var ise.

Hocam o kadar para saydım diğer bileşenlere zarar gelmesin de başka isteğim yok. En kötü ihtimalle 1 yıl falan kullanır sonra da daha iyi bir PSU alırım herhalde.
C+ seviyesi yani giriş seviyesinin en üstünde PSU. MOV yok akım korumalı priz kullanın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı