Menemen54
Decipat
- Makaleler
- 3
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: MSI PRO B650M-E DDR5 AMD B650 AM5 Soket / İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek / Bellek: Lexar Thor LD5U16G60C38LG-RGD 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL38 / Ekran Kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9060 XT 16GB OC GDDR6 128Bit / Depolama: MSI Spatium M480 Pro 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2 7400/6000MB/s / Kasa: MSI MAG Forge M120A Airflow / Güç Kaynağı: MSI MAG A650BNL 650 W / Soğutucu: Segotep Lumos G6 Siyah 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu
Bu konunun bir benzerini MSI MAG M120A Airflow kasam için açmıştım. O kasadaki fanlar da renk veya hız açısından kontrol edilemiyordu; bu durumun “Auto RGB” muhabbetiyle ilgili olduğunu öğrendim. Neyse, ben de bari şu kule tipi soğutucunun RGB’lerini değiştireyim dedim ama onu da başaramadım. Anakartta bulunan JRGB1 yuvası boşta, fakat fandan çıkan CPU_FAN yuvasına giden kablo dışında başka bir kablo göremedim.
Bazı sitelerde bu fan ARGB olarak geçiyor, yani RGB’lerini değiştirebilmem gerekiyor. ChatGPT’ye sorduğumda, bu fandaki RGB kablosunun JRAINBOW (5V) girişine takılması gerektiğini söyledi. Ancak benim anakartım olan MSI PRO B650M-E modelinde sadece JRGB girişi var. Bu girişler 12V olduğu için takılamıyormuş sanırım. Ben de yine bir konu açıp sormak istedim: Sizce RGB’leri değiştirmek mümkün mü?
Şu anda bir süre sonra gözüme batan, yıldırım benzeri bir efektle, fanın sol tarafındaki Segotep logosunun çevresi sürekli renk değiştirerek yanıyor. Ayrıca RGB’ler kasarak ilerliyor, onu da çözemedim. Kasadaki LED düğmesine bastığımda ise bu kule fanın RGB’leri yanmaya devam ediyor.
Bazı sitelerde bu fan ARGB olarak geçiyor, yani RGB’lerini değiştirebilmem gerekiyor. ChatGPT’ye sorduğumda, bu fandaki RGB kablosunun JRAINBOW (5V) girişine takılması gerektiğini söyledi. Ancak benim anakartım olan MSI PRO B650M-E modelinde sadece JRGB girişi var. Bu girişler 12V olduğu için takılamıyormuş sanırım. Ben de yine bir konu açıp sormak istedim: Sizce RGB’leri değiştirmek mümkün mü?
Şu anda bir süre sonra gözüme batan, yıldırım benzeri bir efektle, fanın sol tarafındaki Segotep logosunun çevresi sürekli renk değiştirerek yanıyor. Ayrıca RGB’ler kasarak ilerliyor, onu da çözemedim. Kasadaki LED düğmesine bastığımda ise bu kule fanın RGB’leri yanmaya devam ediyor.