Şehir Dışında Lise Okumak

Ahmet YEŞİL

Hectopat
Katılım
10 Mayıs 2015
Mesajlar
452
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, ben Ahmet. 8. sınıftayım bu sene ve TEOG yerleştirme puanım 473-476 arası bir şey. İyi olduğu söylenebilir genel olarak, neyse konu puan değil ama liseyi ailesinin oturduğu şehrin dışında okuyan falan bir abimiz var mı? Nasıl zorlukları var, neler hissediyor insan? Biraz aydınlatabilecek birileri var mı acaba? :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Muğla/Milasta yaşıyorum. İzmirde 2 yıldır okumak için bulunmaktayım. Eğer sen de benim gibi küçük bi şehirden okumak için büyük olanına gidiceksen hiç düşünme git derim. Aileden ayrı yaşamak sana fazlaca + olarak dönüyor. Ben pek yapamasam da paranı dikkatli harcamayı falan öğreniyorsun :D
 
Bende liseyi şehir dışında bi fen lisesinde okudum. Ortam falan kesinlikle harika ama eğer iyi bir üniversite istiyorsan bu tamamen sana bağlı. Fen lisesine 490 civarı puanla girdim. Üniversiteye 370 gibi bişeydi. Aileden uzakta kendi kontrolünü sağlamak zor oluyor, özellikle ders konusunda. Onun dışında herşey harikaydı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaparsın ondan korkma, ortamı arkadaşlıkları çok güzel istediğini yapabiliyorsun. Ama dedigim gibi sınavları falan boşlayabilme ihtimali var tabi kişiye göre değişir.
 
Kayseri'de okuyorum. Ailemden açıkçası hiçbir şekilde destek olacaklarını beklemiyorum biraz tanıyorsam olmazlarda. Ama heves işte,üniversiteyi zaten ailemle aynı şehirde okumam ama lise çok korkutuyor her yönden.
 
Kayseri' de yok mu puanına uygun başarı sırası yüksek bir lise, neden şehir dışı istiyorsun ? He ilçede oturuyorsan eğer şehirde bir lisede okuyabilirsin. Ben okula gitmek için ilçeden şehir merkezine iniyorum gerçi arası öyle açık değil ama toplamda seksen kilometre yol ( toplam iki saat kırk dakika ) yapıyorum her gün, eminim şehir dışında yurtlarda falan kalmaktan ( yarım sene kaldım ) daha yorucu değil. Birde şehir dışında liseye gidipte pişman olup seneye geri dönecek olan arkadaşlarım da var çevremde bunlarda duruma örnekler.
 
Bence liseyi farklı bir şehir de okuma. Üniversite için zaten ayrılman gerekecek o yüzden ailen ile kalman daha iyi olur. Bazı zorlukları var daha şimdiden bu sorunlar ile uğraşma bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı