Şehir dışında üniversite okumak

Beraeleaky

Zeptopat
Daha fazla  
Benim klasik çoğu kişininde aynı olan bir ailem var. Üniversite okumayı düşünüyorum 2 yıllık ve farklı bir şehirde okumayı düşünüyorum daha önce hiç tek başıma olmadım aileden ayrılmadım destekleyebilecek biri olduğunu da sanmıyorum arkamda maddi açıdan olsun farklı bir şehirde okuyup orada part time çalışmayı falan düşünüyorum sizce ne yapmalıyım mantıklı mı? Hani farklı insanlar farklı düşünceler olsa özgür hissetme falan cevaplayan olursa teşekkür ederim.

Seçtiğin bölüm çok önemli dostum elektrik elektronik gibi bir bölüm okuyacaksan elinde maddi bir gelirin yoksa hiç aile evinden ayrılıpta başka bir şehre gitme dersleri aksatırsın çalışacağım diye 2 yıl olur sana 3-4 yıl boş yere kendini heba etmenin anlamı yok

Makinedir elektrik elektroniktir bunlar hiç kolay olan bölümler değil

Seçtiğin bölüm çok önemli dostum elektrik elektronik gibi bir bölüm okuyacaksan elinde maddi bir gelirin yoksa hiç aile evinden ayrılıpta başka bir şehre gitme dersleri aksatırsın çalışacağım diye 2 yıl olur sana 3-4 yıl boş yere kendini heba etmenin anlamı yok.

Makine okumayı düşünüyorum şu anda makine okuyorum zaten maddi bir gelirim yok üniversitede 2 yıllık makine okumayı düşünüyorum ilk kendi adıma vereceğim bir karar olacak ama ailemin söylediklerine uyacak olursam pişman olacağım belli yani.

Kyk yurtlarında kalabilirsin ama oda arkadaşlarınla anlaşabilir misin sorunu var.

Yemekler genelde kötü çıkar kykda

Okul yemekhaneleri ise genelde idare eder seviyede.

Yabancı şehirde tek başına yaşamak bir tecrübe katar sana ama baya zorlanırsin başlarda

Eve çıkmayı düşünüyorsan ise ev için bir 7-8bin bütçe gerekir.

Onun dışında ne kadar tutumlu olduğuna göre değişse de barınma hariç aylık 7-8 bin TL paraya ihtiyaç duyarsın. Bu fiyat 20 bine de çıkabilir, sürekli yemekhane vs takılırsan 3 bine de düşebilir

Ailenin durumu nasıl bilmiyorum ama durumunuz pek iyi değilse başka şehre gitmeyi pek düşünme bence. Hem sana hem onlara çok zorluk yaşatırsın. En iyi ihtimalle part time çalışsan ayda eline 7-8 bin para geçer, 2 bin kyk kredisi alsan yine ailenden 2-3 bin alman gerekir

Makine okumayı düşünüyorum şu anda makine okuyorum zaten maddi bir gelirim yok üniversitede 2 yıllık makine okumayı düşünüyorum ilk kendi adıma vereceğim bir karar olacak ama ailemin söylediklerine uyacak olursam pişman olacağım belli yani.

Şu şekil aile evinin imkanları olanakları daha fazla ayrı bir şehirdeyken babandan para harçlık isterken utanırsın isteyemezsin ama aynı evdeyken isteme gibi bir durum olabilir bak bu böyle oldu baba şöyle oldu şeklinde

KYK yurtlarında kalabilirsin ama oda arkadaşlarınla anlaşabilir misin sorunu var.

Yemekler genelde kötü çıkar KYK'da

Yabancı şehirde tek başına yaşamak bir tecrübe katar sana ama bayağı zorlanırsin başlarda

Onun dışında ne kadar tutumlu olduğuna göre değişse de barınma hariç aylık 7-8 bin TL paraya ihtiyaç duyarsın. Bu fiyat 20 bine de çıkabilir, sürekli yemekhane vs takılırsan 3 bine de düşebilir

7-8k bütçe hocam 2023'te kaldı üniversite bölgesinde çoğu yer min 10kdan başlıyor

Şu şekil aile evinin imkanları olanakları daha fazla ayrı bir şehirdeyken babandan para harçlık isterken utanırsın isteyemezsin ama aynı evdeyken isteme gibi bir durum olabilir bak bu böyle oldu baba şöyle oldu şeklinde

7-8k bütçe hocam 2023'te kaldı üniversite bölgesinde çoğu yer min 10kdan başlıyor
Harcama bütçesine göre değişir. Eğer yemekhaneyi sık kullanırsa 7-8k harçlık olarak yeter

KYK yurtlarında kalabilirsin ama oda arkadaşlarınla anlaşabilir misin sorunu var.

Yemekler genelde kötü çıkar KYK'da.

Yabancı şehirde tek başına yaşamak bir tecrübe katar sana ama bayağı zorlanırsin başlarda.

Onun dışında ne kadar tutumlu olduğuna göre değişse de barınma hariç aylık 7-8 bin TL paraya ihtiyaç duyarsın. Bu fiyat 20 bine de çıkabilir, sürekli yemekhane vs takılırsan 3 bine de düşebilir.

Şöyle düşünüyorum KYK da kalıp yemekhaneden yiyerek devam etmeyi akşamları bir part time iş bulup calismayi falan düşünüyorum Antalya da okumayı düşünüyorum bu arada turistik bir bölge olduğundan kolay iş bulurum diye düşündüm öğrenci de çok hem iş illa bulunur yani bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı