Şehir dışında üniversite okumak

Şöyle düşünüyorum KYK da kalıp yemekhaneden yiyerek devam etmeyi akşamları bir part time iş bulup calismayi falan düşünüyorum Antalya da okumayı düşünüyorum bu arada turistik bir bölge olduğundan kolay iş bulurum diye düşündüm öğrenci de çok hem iş illa bulunur yani bilmiyorum.

Antalya da daha da zor turistik bölge olduğu için çoğu ürün vs daha pahalı oluyor oralarda alacağın asgari ücret onunla da çektiğin çileye eziyete değmez okulunu yürütemezsin onunla beraber

Akşamları çalışırsan derslere vakit ayıramazsın günün yorgunluğu atamadığın için sabah okula gitmek istemezsin ve bu yüzden devamsızlık yaparsın ondan sonra da hocalarla papaz olursun devamsızlık sildireceğim de imza attıracağım da vs.

Part time iş ile geçinemezsin. Hayal olarak kalır bu isteklerin.

O kadarmı diyosun Adana gibi bir şehirde yaşıyorum ve hani duymuşsunuzdur zaten nasıl bir yer olduğunu arkadaşım yok kimseyle konuşmuyorum ve aşırı bunaldım sıkıldım o yüzden şehir dışında okumayı düşünüyorum bilmiyorum ne yapacağım.

O kadarmı diyosun Adana gibi bir şehirde yaşıyorum ve hani duymuşsunuzdur zaten nasıl bir yer olduğunu arkadaşım yok kimseyle konuşmuyorum ve aşırı bunaldım sıkıldım o yüzden şehir dışında okumayı düşünüyorum bilmiyorum ne yapacağım.

Adana'dan gelen arkadaşım var Konya da okuyor çok şükür eli iş vs tutuyor ama kıt kanaat geçiniyor

Şöyle düşünüyorum KYK da kalıp yemekhaneden yiyerek devam etmeyi akşamları bir part time iş bulup calismayi falan düşünüyorum Antalya da okumayı düşünüyorum bu arada turistik bir bölge olduğundan kolay iş bulurum diye düşündüm öğrenci de çok hem iş illa bulunur yani bilmiyorum.
KYK yemekhanesi %95 ihtimalle çok kötü olacaktır
Akşamları part time iş bulabilirsin evet ama kyk giriş saati de akşam 11, bunu da göz önünde bulundur
Antalya turistik bir bölge ama yaz dışında sezon nasıldır hiç bilmiyorum
Ailenin durumu yoksa bence çok riskli. Bir süre boyunca sadece ekmek yiyerek hayatta kalmak zorunda kalabilirsin

KYK yemekhanesi %95 ihtimalle çok kötü olacaktır
Akşamları part time iş bulabilirsin evet ama KYK giriş saati de akşam 11, bunu da göz önünde bulundur
Antalya turistik bir bölge ama yaz dışında sezon nasıldır hiç bilmiyorum
Ailenin durumu yoksa bence çok riskli. Bir süre boyunca sadece ekmek yiyerek hayatta kalmak zorunda kalabilirsin

Bir de ders saatleri var kimi bölümde 6 ya kadar sürüyor dersler
Hiç riske atmaya değmez

Ne zaman dinlenecen ne zaman dersine çalışacaksın

KYK yemekhanesi %95 ihtimalle çok kötü olacaktır.
Akşamları part time iş bulabilirsin evet ama KYK giriş saati de akşam 11, bunu da göz önünde bulundur.
Antalya turistik bir bölge ama yaz dışında sezon nasıldır hiç bilmiyorum.
Ailenin durumu yoksa bence çok riskli. Bir süre boyunca sadece ekmek yiyerek hayatta kalmak zorunda kalabilirsin.

Ne yapmam lazım peki Adana da kalsam ayrı dert kalmasam ayrı bir şey...

Hiç riske atmaya değmez

Hiç düşünmemiştim

Hiç riske atmaya değmez

Hiç düşünmemiştim

Maddi durum sıkıntılı olmadığı sürece kesinlikle tavsiye ederim. O yaşlarda tek başına ayakların üzerinde kalma tecrübesi paha biçilmez. Ayrıca aile baskısından bir nebze uzak kalmak da tartışılmaz iyi bir şey.

Ama maddi durum yeterli değilse, "çalışarak kendime bakarım" kısmı bayağı bir sıkıntılı. Mümkün değil demiyorum, ama istisnalar kaideyi bozmaz derler, gerçekten çok zor. Eğer aileden bir miktar gelecek ise ve çalışarak bunun üzerine bir şeyler koyabilecekseniz belki.

Ama öğrenci adam tam zamanlı düzenli bir iş bulamaz, bulsa da okul ile iş arasında seçim yapmak zorunda kalır, gene olmaz. Benim hem annesini hem babasını lisede trafik kazasında kaybetmiş bir arkadaşım bu şekilde okudu. Ders verdi, akşamları barlarda gitar çaldı, aç kalınca boğazda balık tuttu. Ama ona rağmen abisinden destek almak zorunda kaldı ve 4 senelik okulu 6 senede anca bitirebildi.

Ben de şehir dışında okudum. Ders verdim, son senelerimde hocalarıma para karşılığı projelerinde program yazdım, veri analizi yaptım, part time bilgisayar firmasında çalıştım, o zamanlar popüler olan bir bilgisayar dergisine çeviri bile yaptım. Ama aile desteği olmasa geçinemezdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı