Seidon 120V ile Boşta 49 Derece Normal Mi?

SaintM3

Kilopat
Daha fazla  
doJj3p.png

Kasa olarak CM693 kullanıyorum. İşlemci soğutucusu olarak da kasanın yanında gelen Seidon 120V sıvı soğutma sistemini kullanmaktayım. Kasanın önünde 20 cm fan ve arkada 12 Cm'lik bir fan bulunmakta. Sıcaklık değerleri nasıl?

Bende AMD FX X8350 ile 120v Plus kullanıyordum 6 aydır. İşlemci ısısı daha bilgisayarı 100 dereceyi görüyordu işlemcinin kendi fanını taktım sorun çözüldü. İnternetten araştırdım pompa sorunu çok oluyormuş. Bunu neden yazdım 120v önermem. :)

Arkadaşlar, Cooler Master Seidon serisinde 120V plus kasanızda sadece sıvı soğutma var demek için olan bir alet. Fazla bir performans beklemeyin. Kasana Cooler Master T2 veya evo 212 taksan ondan daha fazla performans alır. Siz sanıyorsunuz ki sıvı soğutma takınca her şey soğuyacak, yok öyle bir dünya. Radyatörün kalınlığı , radyatörün uzunluğu , pompa Sistemi , soğutma boruların kalınlığı bunların hepsi performans faktörü. Sıvı soğutma alacaklar kafadan bir 380 TL'yi gözden çıkartsın. 20 dereceleri boşta görmek istiyorsanız en az 240mm radyatörlü sistem alın performans istiyorsanız altı iyi değil. Tek radyatörü de tavsiye etmiyorum zira bazı 120mm radyatörlü XL serileri onu alana kadar 240m çok daha performanslı çünkü Suyun gezindiği yer ne kadar uzun olursa o kadar daha çabuk soğur ısınan su Vatan'da bizzat denemiş biri olarak söylüuorum size

Eki Görüntüle 48847

Kasa olarak CM693 kullanıyorum. İşlemci soğutucusu olarak da kasanın yanında gelen Seidon 120V sıvı soğutma sistemini kullanmaktayım. Kasanın önünde 20 cm fan ve arkada 12 cmlik bir fan bulunmakta. Sıcaklık değerleri nasıl?
Boşta 49 dereceyi normal bulmuyorum Seidon 120V giriş seviye bir soğutucu o fiyata bir hava soğutma alsaydın ısı derecelerinden memnun olabilirdin.

Kendi konumu biraz hortlatmak istiyorum; ancak ısı problemini az da olsa çözdüm.
Problem CPU voltajının fazlaca yüksek olmasından kaynaklanıyormuş. Konunun başındaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi anakartın otomatik olarak ayarladığı voltaj 1.208 imiş. İnternette biraz araştırma yapıp voltaj değerini 1.180'lere düşürdüm. Ayrıca işlemcinin ve soğutucu bloğunun üzerindeki macunu da silip yerine Noctua NT-H1 sürdüm. Sonuç olarak ise 11 derecelik bir fark ortaya çıktı.

QRrO23.png

Ayrıca @Recep Baltaş abi, bu ayarlardan önce AIDA64 ile 30 dakika "Sistem Kararlılık Testi" yaptım; CPU ısısı 70 dereceyi aşmadı.

Yardım eden, etmeye çalışan herkese teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı