Şeker krizleri ile nasıl başa çıkılır?

kalcssl

Femtopat
Merhaba arkadaşlar, ben 18 yasinda bir erkegim ve boyum 180 cm, kilom ise 100 kg, aşırı yagli gozukmuyorum ama azicik da olsa sisme var cunku kilom fazla gene.

Bunu cozmek icin her gun duzenlice yuruyusler yapmaya ve duzgun bir sekilde beslenmeye başladım(onerilen iyi bir diyetisyene gittim, vaktinde kilo vermeme yardimci oldu ama ben geri aldim 😅) en onemlisi her vakit yedigim sekerli yiyecekleri kestim,

Bu rutine her gun uyuyorum ama sekeri birakmakta cok zorlaniyorum, 3-4 gun dayanip ondan sonra bozuyorum ve bundan oturu kilo veremeyecegimi ve insulin seviyemi dusuremeyecegim kaygisi giriyor isin icine.

Ne yapmami onerirsiniz bu konuda? Bilgisi ya da tecrubesi olan var mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şekeri kesmenin yolu sabır. Belli bir süre boyunca dayanırsanız sonra o istek gidiyor ve kendinizi daha iyi hissediyorsunuz. Belki az da olsa meyveler ile kesebilirsiniz veya bitter çikolata olabilir ama tabii diyetisyenize sormanız daha iyi olur.

Belediyenin diyetisyenine gider isen sana vücut yağ oranı kas oranı filan verir. Bir de eğer istersen bir liste verir çok mantıklı değil. Ama paralıya gidersen işler değişebilir.

Belediye dediğiniz devlet hastanesi sanırım.

Bu ölçümler doğru mu peki nasıl anlıyorlar oranları ? Beden ölçüsü falan mı alıyorlar ? Oran orantı şeklinde falan mı işliyor ? Spor yapan 166 80 kilo adamım misal. Kilo endeksinde obez olarak geçiyor ama dıştan bakarsan toplu bir vücudu var.

Merhaba arkadaşlar, ben 18 yasinda bir erkegim ve boyum 180 cm, kilom ise 100 kg, aşırı yagli gozukmuyorum ama azicik da olsa sisme var cunku kilom fazla gene.

Bunu cozmek icin her gun duzenlice yuruyusler yapmaya ve duzgun bir sekilde beslenmeye başladım(onerilen iyi bir diyetisyene gittim, vaktinde kilo vermeme yardimci oldu ama ben geri aldim 😅) en onemlisi her vakit yedigim sekerli yiyecekleri kestim,

Bu rutine her gun uyuyorum ama sekeri birakmakta cok zorlaniyorum, 3-4 gun dayanip ondan sonra bozuyorum ve bundan oturu kilo veremeyecegimi ve insulin seviyemi dusuremeyecegim kaygisi giriyor isin icine.

Ne yapmami onerirsiniz bu konuda? Bilgisi ya da tecrubesi olan var mi?

Protein tozu ve yulafla güzel bademli, bitter çikolatalı tatlılar yapıyorlar hafif. Onlara göz atmanı öneririm.

Belediye dediğiniz devlet hastanesi sanırım.

Bu ölçümler doğru mu peki nasıl anlıyorlar oranları ? Beden ölçüsü falan mı alıyorlar ? Oran orantı şeklinde falan mı işliyor ? Spor yapan 166 80 kilo adamım misal. Kilo endeksinde obez olarak geçiyor ama dıştan bakarsan toplu bir vücudu var.

Protein tozu ve yulafla güzel bademli, bitter çikolatalı tatlılar yapıyorlar hafif. Onlara göz atmanı öneririm.
Hayır devlet hastahanesi değil. Aile danışma ve yaşam merkezi var belediyenin ondan bahsediyorum. Değişik bir tartıya çıkarıyor bizi ,kıyafetleri 1kg sayıyor ceket ve ayakkabı çıkartıyor. Uzun bir fiş veriyor kilo kas yağ oranı ve birkaç farklı değer de yazıyor o fişte. Bende 76 kg kas %26 yağ çıktı ,yağı 20 lere düşürmemi istedi.

Bol su içmenizi tavsiye ederim. Eğer durduramıyorsanız bir bardak suya az miktar limon karıştırıp içebilirsiniz diye düşünüyorum.
Limon yerine tarçınlı çay daha iyidir bu arada. Limon da şekerli sonuçta. Eğer şeker kesinlikle yasaksa uzak durmanızda fayda var.

Belediyenin diyetisyenine gider isen sana vücut yağ oranı kas oranı filan verir. Birde eğer istersen bir liste verir çok mantıklı değil. Ama paralıya gidersen işler değişebilir.
Hocam ozel diyetisyene gidiyorum, oyle katı ya da verimsiz bir liste vermiyor, o listeyi kullanip, hareketime dikat edince haftada 1-2 kilo rahat veriyordum, verince de abartmamak uzere bana odul olarak dondurma ya da fast food yememe musade ediyordu bir gun, hic bir problem de yasamamistim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı