Sekiro çok zor bir oyun mu?

Değil oynamayı öğrenince aşırı sarıyor. Ama kafa dağıtmak için bu tarz oyunların genelde hiçbiri uygun olmuyor. Kafa dağıtmak için indie arcade ritim oyunu falan oynanır benim bildiğim.

Hocam yanlış tabir kullanmışda olbilirim indie 2 D düşük oyunlar beni sarmıyor harcore oyuncuyum sağlam büyük oyunlardan başkasını oynamıyorum RDR2 aldım 15 dk oynadım sildim aşırı yavaş diye.

From software oyunlarının şöhretini hiç duymadınız mı? Her oyunlarında öldün diye bir hata var.

duydum hocam ondan dolayı ilgimi çekti.

15 dakika oynamışsan tabii ki yavaş gelir 2-3 saat oynasan oyun o zamanlar açılıyor diye biliyorum ben oynamadım. Ayrıca bir daha düşününce Sekiro da kafa dağıtmalık oynanabilir çünkü new game+ ve boss rush özelliği var.

DS serisinde oynanışınız nasıl?
Sekiro'nun aksine kocaman kocaman mesafeler oluyor bonfirelar arası ve bonfirelar arası yolculuk Sekiro gibi kolay da değil zıplaya zıplaya geçilmiyor. Asıl sıkıntı o yollar.

"Dark Souls Sekiro'dan daha zor diye biliyorum öyle değil mi?" tam tersi. DS oyununda bazı bossları arkasından bile kesebilirken Sekiro oyununda bunu yapamıyorsun. Ayrıca Sekiro, DS oyunlarından daha zor çünkü oyun daha hızlı ve oyuncudan da daha hızlı olmasını bekliyor.

Sekiro'da karakterinin savunmasını sadece can ve saldırı gücü ile geliştirebilirken (o da bossları kesmeyi başarırsan) DS'de yaratık atlayıp kazandığın ruh ile seviye atlayıp canını, savunmanı, saldırı gücünü yada büyü gücünü arttırıp, ağır bir tank olup bunu yapabiliyorsun.

Sekiro oyunun hatta Souls-like türünün en büyük acımasızlığı oyuncuya pratik şansını hemen vermeyişi yani öldükten sonra tekrar deneyebilmek yerine gittiğin yolu tekrar giderek gereksiz bir zaman kaybı ve sinir krizi yaşatması. Yetmiyormuş gibi saldırılar rastgele ve pozisyona göre değiştiği için aynı saldırıyı defalarca kez pratik yapamadığın için çuvallaman çok olası. 3-4 darbe yiyip de ölünce başarısız oluyorsun ve başarana kadar tekrarlıyorsun.

Bununla da kalmayıp o sınırlı süre içerisinde rakibin hareket şemasını ezberleyip ne yapacağını öğrenmen ve uygulayabilmen gerekiyor. Aç gözlülük genellikle ölümle cezalandırılıyor.
Mükemmel uyumu sağladığında ve boss'u kesmeyi başardığında büyük bir haz alıyorsun çünkü bu başarıyı kolayca elde etmedin, hak ederek etmiş oldun. Sonra bir diğer aşama zorluğuna gidiyorsun ve oyun bu şekilde ilerlemeye devam ediyor. Elden Ring ise DS oyunlarına benzer gelişme sistemine sahip ve DS'den de daha zor.

Öldükten sonra bossa doğru olan yola gitmek Sekiro'da daha kolay zıplaya zıplaya damndan dama zıplayarak gidebiliyorsun. Dark Souls'da bu yok milletin içine dala dala gitmek zorundasın. Ayrıca roll mekaniği mi parry yeteneği mi daha zor desen en azından ben roll derim. Çünkü roll atarken bilerek eklenen bir input lag var. Çünkü koşmaya roll aynı tuşa atanmış ve sen o tuşa bastığında oyunun bu adam roll mu yapacak yoksa koşacak mı diye ayırt etmesi için o input laga ihtiyacı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…