Sekiro: Shadows Die Twice rehber izlemeden oynanır mı?

561165

Decapat
Dark Souls veya hiç Elden Ring yani soulsborne tarzı oyunları oynamadım ve bu oyunun mekanikleri çok hoşuma gitti fakat bir rehber izlemeli miyim? Yoksa oyun bana öğretir mi bazı şeyleri?

Dark Souls veya hiç Elden Ring yani soulsborne tarzı oyunları oynamadım ve bu oyunun mekanikleri çok hoşuma gitti fakat bir rehber izlemeli miyim? Yoksa oyun bana öğretir mi bazı şeyleri?
Hocam birden fazla son var. Uzun sonu uygulamak için bakmanızı öneririm.

Prostetik araçları ve savaş sanatlarını kullanmayı unutmayın. Oyundaki eşyaları kullanın, örneğin Fistful of Ash'i düşmanların üstüne atarak onları sersemletebilirsiniz, Fistful of Ash hem oyundaki düşmanların büyük bir çoğunluğunu sersemletebilir hem de kolay bulunur. Divine Confetti mesela, bunu kullanırsanız kısa süreliğine hasarınızı arttırır. Canı bitmek bilmeyen bir düşman mı var, bas Divine Confetti verdiğin hasarı arttırsın.

Yetenek ağacında Shinobi sanatı altında "Breath of Life: Light" yeteneği var, bu yetenek yaptığınız her deathblow'da can yenilemenizi sağlar. Bosslarda pek bir işinize yaramaz ancak bosslara giden yollarda epey işe yarar bir yetenek bu. Aynı zamanda yine aynı yetenek ağacında bir de "Shinobi Eyes" yeteneği var, bu yetenek de Mikiri Counter'ların verdiği posture hasarını arttırıyor. Bu da bosslarda epey işe yarayabilecek bir özellik mesela.
Çok doğru. Özelliklerinizi yükseltmeniz sizi çok fazla koruyacak. Yeni hareketler uygulamaktansa düşmanların hareketleri üzerinden onları domine etmek sizi daha çok korur. Sekiro savunma değil saldırı oyunu kesinlikle.

Bu oyunlar basit gözüken ancak çok detaylı oyunlardır, prostetik araçların bile kendi içerisinde ek özellikleri, gizli mekanikleri falan var. Örneğin oyunda ilk edinilen prostetik araç olan Shurikenlerin havadaki rakiplere daha fazla vurduğunu dolayısıyla sıklıkla havalanan düşmanlara karşı daha iyi bir prostetik araç olduğunu pek bilen yok benim gördüğüm kadarıyla.

Veya balta prostetiğinin animasyonu uzun sürüyor ve rakiplerinize saldırmaları için açıklık tanıyor ancak zıplayıp prostetiği kullanırsanız animasyon çok daha hızlı tamamlanıyor, bu sayede hasar almadan prostetiği kullanmış oluyorsunuz gibi ince detaylar var. Bu tarz ince detaylar tüm FromSoftware yapımlarında var ve bunları bilmek, kullanmak oyuncuların hoşuna gidiyor çünkü bilgi güçtür :)

Bu arada basitlik derken oyunun basit olmasından söz etmiyorum, oynanış olarak pek bir olayları yokmuş gibi gözükmesinden söz ediyorum. Çünkü Souls oyunları için dışardan bakıp "işte düşman var, sen varsın, saldırı yapınca takla atacaksın bitti gitti" deyip basite indirgeyenler var ondan bahsediyorum.

Bu oyunlar basit gözüken ancak çok detaylı oyunlardır, prostetik araçların bile kendi içerisinde ek özellikleri, gizli mekanikleri falan var. Örneğin oyunda ilk edinilen prostetik araç olan shurikenlerin havadaki rakiplere daha fazla vurduğunu dolayısıyla sıklıkla havalanan düşmanlara karşı daha iyi bir prostetik araç olduğunu pek bilen yok benim gördüğüm kadarıyla.

Veya balta prostetiğinin animasyonu uzun sürüyor ve rakiplerinize saldırmaları için açıklık tanıyor ancak zıplayıp prostetiği kullanırsanız animasyon çok daha hızlı tamamlanıyor, bu sayede hasar almadan prostetiği kullanmış oluyorsunuz gibi ince detaylar var. Bu tarz ince detaylar tüm FromSoftware yapımlarında var ve bunları bilmek, kullanmak oyuncuların hoşuna gidiyor çünkü bilgi güçtür :)

Bu arada basitlik derken oyunun basit olmasından söz etmiyorum, oynanış olarak pek bir olayları yokmuş gibi gözükmesinden söz ediyorum. Çünkü souls oyunları için dışarıdan bakıp "işte düşman var, sen varsın, saldırı yapınca takla atacaksın bitti gitti" deyip basite indirgeyenler var ondan bahsediyorum.

Benim az biraz anladığım okuduğum, Sekiro için olmasa bile, diğer DS'ler için her oyuncu kendi oynanış sitiline göre ilerleyebiliyor hatta, her seferinde farklı oynanış stillerinde farklı oyun tadı bile veriyor, çok sevilme sebebi bu olması gerekiyor temelde bence. :)

Benim az biraz anladığım okuduğum, Sekiro için olmasa bile, diğer DS'ler için her oyuncu kendi oynanış sitiline göre ilerleyebiliyor hatta, her seferinde farklı oynanış stillerinde farklı oyun tadı bile veriyor, çok sevilme sebebi bu olması gerekiyor temelde bence. :)
Soulsborne'lar ve Elden Ring öyle. Sırf bu yönünün çok güçlü olması sebebiyle Elden Ring'i hepsi farklı karakter yapısı olmak üzere 16 kez bitirdim. Çünkü bu 16 oynayışımın hepsinde farklı bir oyun oynuyormuş gibi hissedebildim bu sayede. Hala daha çokça eğlendiğimi söyleyebilirim, her ne kadar her yeri ezberlemiş olsam da, nerde hangi engeller beni karşılıyor bunu bilsem de o engelleri aşma şeklim her seferinde farklı oluyor.

Prostetik araçları ve savaş sanatlarını kullanmayı unutmayın. Oyundaki eşyaları kullanın, örneğin Fistful of Ash'i düşmanların üstüne atarak onları sersemletebilirsiniz, Fistful of Ash hem oyundaki düşmanların büyük bir çoğunluğunu sersemletebilir hem de kolay bulunur. Divine Confetti mesela, bunu kullanırsanız kısa süreliğine hasarınızı arttırır. Canı bitmek bilmeyen bir düşman mı var, bas Divine Confetti verdiğin hasarı arttırsın.

Yetenek ağacında Shinobi sanatı altında "Breath of Life: Light" yeteneği var, bu yetenek yaptığınız her deathblow'da can yenilemenizi sağlar. Bosslarda pek bir işinize yaramaz ancak bosslara giden yollarda epey işe yarar bir yetenek bu. Aynı zamanda yine aynı yetenek ağacında bir de "Shinobi Eyes" yeteneği var, bu yetenek de Mikiri Counter'ların verdiği posture hasarını arttırıyor. Bu da bosslarda epey işe yarayabilecek bir özellik mesela.
Kesinlikle katılıyorum. Oyundaki eşyalar sizi bir çok cendereden daha kolay çıkaracaktır. Divine Confetti favorimdir. Bu eşyaları düşmanın türüne göre kullanabilmek gerekir. Mesela Divine Confetti headless ve shichimen warrior gibi terror saldırısı yapan düşmanlara karşı etkilidir. Mottled purple gourd, pacifying agent de aynı şekilde terror saldırılarına belli bir süre direnç sağlar. Snap Seed illüzyon saldırılarını engeller gibi örnek verebilirim.

Prosthetic tools ve ninjutsu yetenekleri için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Karşılaşacağınız düşmana göre sürekli bunları değiştirmek gerekebilir. Kullana kullana öle öle daha etkili kullanıyorsunuz zaten :)

Soulsborne'lar ve Elden Ring öyle. Sırf bu yönünün çok güçlü olması sebebiyle Elden Ring'i hepsi farklı karakter yapısı olmak üzere 16 kez bitirdim. Çünkü bu 16 oynayışımın hepsinde farklı bir oyun oynuyormuş gibi hissedebildim bu sayede. Hala daha çokça eğlendiğimi söyleyebilirim, her ne kadar her yeri ezberlemiş olsam da, nerde hangi engeller beni karşılıyor bunu bilsem de o engelleri aşma şeklim her seferinde farklı oluyor.
Bi indirim görse de ben de oynayabilsem ama from software indirim konusunda biraz cimri maalesef.

Kesinlikle katılıyorum. Oyundaki eşyalar sizi birçok cendereden daha kolay çıkaracaktır. Divine confetti favorimdir. Bu eşyaları düşmanın türüne göre kullanabilmek gerekir. Mesela divine confetti headless ve shichimen Warrior gibi terror saldırısı yapan düşmanlara karşı etkilidir. Mottled purple gourd, pacifying agent de aynı şekilde terror saldırılarına belli bir süre direnç sağlar. Snap seed illüzyon saldırılarını engeller gibi örnek verebilirim.

Prosthetic Tools ve ninjutsu yetenekleri için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Karşılaşacağınız düşmana göre sürekli bunları değiştirmek gerekebilir. Kullana kullana öyle öyle daha etkili kullanıyorsunuz zaten :)

Bir indirim görse de ben de oynayabilsem ama from software indirim konusunda biraz cimri maalesef.

Bu olayları nasıl öğrendiniz? Ben hiçbir şey anlamıyorum bu terimlerden veya oyunda neleri fırlatmam gerektiğini, neleri almam gerektiğini. Oyunun zevkini çıkarmam için lütfen bana yardımcı olabilecek bir rehber önerir misiniz?

Bu olayları nasıl öğrendiniz? Ben hiçbir şey anlamıyorum bu terimlerden veya oyunda neleri fırlatmam gerektiğini, neleri almam gerektiğini. Oyunun zevkini çıkarmam için lütfen bana yardımcı olabilecek bir rehber önerir misiniz?
Oyun içerisinde edindiğin eşyaların açıklamalarını okuyabilirsin, ne işe yaradıkları yazıyor zaten çok özel bir çabaya gerek yok aslında. Hazırlamakta olduğum rehberde arkadaşın sözünü ettiği her şey ve daha fazlası yazıyor ama bitmedi henüz o yüzden paylaşmadım.

Oyun içerisinde edindiğin eşyaların açıklamalarını okuyabilirsin, ne işe yaradıkları yazıyor zaten çok özel bir çabaya gerek yok aslında. Hazırlamakta olduğum rehberde arkadaşın sözünü ettiği her şey ve daha fazlası yazıyor ama bitmedi henüz o yüzden paylaşmadım.

Ne zaman paylaşırsınız yaklaşık bir zaman olarak?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı