Selda Bağcan: Her olayda IBAN gönderiliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam güncel rakamları paylaşır mısınız?
1630972403355.png

Dosya Ekleri

• 1630972363760.png
    1630972363760.png
    9,8 KB · Görüntüleme: 54
@387354, Allah'ım konu gene CHP'ye geldi. Klavyeye kafa atacağım birazdan.

@memorishy, IMF abimiz yatıp kalkıp bize dua etsin.

Hepsine katılıyorum ama alttaki cümlede bir yanlışlık var :)

Böyle bir fotoğraf görmüştüm, açıkçası tam olarak araştırmadım yanlış bilgiyse söyleyebilirsiniz.Eki Görüntüle 1160166
Burdaki satmaktan kasıt özelleştirmedir. Özelleştirme normalde doğru olandır serbest piyasa ekonomisinin ilk adımıdır burda satıldı derken Türkiye'deki diğer bir firmaya satıldı demek fakaaat, hem de büyük bir fakat siz hükumet olarak bu fabrikaların satışında söz sahibi olan değil hakem olan olmalısınız. Yani adalet-rekabet dengesini korumanız gerekiyor bu Türkiye'de uygulanmadı. Rekabetten ve dolayısıyla doğru hamleler yapan firmadan çok hükumete yakın kurumlar her zaman avantajda oldu. Bu da firmalar arası rekabeti düşürdü.

Bazı yine anguslar atlayacaktır onu da açıklayayım; Atatürk devlete bağlı fabrikalar açmak zorundaydı çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kuruluş yıllarında yatırım almak çok zordu ve haliyle ülkede devletin yardımına ihtiyaç duyuluyordu bu yüzden de bolca kredi veriliyor ve devlet kendi fabrikalarını açıyordu istihdam sağlamak için. Bunu kısaca ülkede zengin iş veren olmadığından yapıldığını söyleyebiliriz ancak devlet elindeki fabrikalar çok basit çalışıyorlardı mecburen. 2+2=4 mantığındaydı; risk, kazanç ve haliyle de yatırım yoktu. Kısaca bu fabrikaların satılması iyi bir şey olmalıydı fakat rekabet ve adalet unsuruna gram el basılmadığı için bu da bir ayrı felaket ama merak etmeyin köprü uzunluğunu, hastane sayısını yükselttik :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı