Selfy sınırsız sosyal medya internet kullanıyor

Merhaba. Türk Telekom sınırsız sosyal medya kullanıyorum ama maalesef YouTube internet yiyor. Geçen ay yemiyordu ama şimdi yemeye başladı bu durumda müşteri hizmetlerini aradık, şikayet kaydı oluşturdular ama hiçbir şey düzelmedi. Bu durumda ne yapabilirim?
DNS kullanıyorsanız otomatiğe almayı deneyin. Bende YouTube intarneti kullanmıyordu böyle çözdüm.

DNS kullanıyorsanız otomatiğe almayı deneyin. Bende YouTube intarneti kullanmıyordu böyle çözdüm.
Bende DNS yok herhalde? Türk Telekom Selfy 20 GB + Sınırsız sosyal medya paketini kullanıyorum. YouTube'dan kota yiyor... Ayrıca Türk Telekom Online İşlemler uygulamasında selfy teması yok. Mor değil, mavi klasik tema görünüyor. Şikayetvar.com dahil birçok kişinin benimle aynı sorunları yaşadığını gördüm. Türk Telekom YouTube ve sosyal medyalarda sınırsız kullanımı sitesinde ve paket dahilinde taahhüt etmiştir. Biz de bu paketi, bu şartla aldık. İndirimli bir şekilde aldık ve 156 TL aylık ödüyoruz. Bundan önce Vodafone'da idim ve benzer fiyatı ödüyorduk. Ancak aldığımız paketin söylendiği gibi olmaması, bence dolandırıcılıktan başka birşey değildir. Acilen halledilmeli ve bu sorunun benim müşteri hizmetlerini arayarakta çözülebilecek birşey gibi durmuyor. Bu aralar sık sık dışarıya gidip yürüyüş aktivitelerine başlayacağım. Bu tarifeyi de o yüzden aldım. Genç tarifesi ve en fazla 25 yaşına kadar alabiliyorsun. Ben şu an 23'üm ve erkenden bu fırsattan faydalandım ancak hakkımız olan şeyin tam olarak verilmemesi, Türk Telekom gibi mainstream bir şirkete yakışır bir hamle değil. Dolandırıcılıktır, çalmaktır bu.

Ayrıca, nedense eskiden Türk Telekom Prime 20 GB abonesiyken daha yüksek hız veren baz istasyonuna bağlanıyordu. Hatta evimin bir duvar köşesinde 200 Mbps hız görmüştüm. Selfy'den sonra aynı baz istasyonuna bağlamadığını farkettim. Aradan 2 yıl geçti. Tabii bu durumun paket ile alakası var mı bilemem. Eğer varsa bu da ayrıca aldatmaca ve kısıtlamadır.

Şu an bağlı olduğum baz istasyonu Türk Telekom'a ait olduğu için Vodafone 4.5G'ye kıyasla kesinlikle kat kat hızlıdır ancak eskiden Türk Telekom Prime abonesiydim ve şu an Selfy ile kıyaslama yapıyorum. Bunlar sadece paket farkı yani baz istasyonlarını normalde etkilememesi gerekir yada telefonun otomatik olarak hangi baz istasyonunu seçeceğini etkilememesi gerekir. Çünkü bu durum işin teknik kısmıdır. Ancak paket olayı yazılımsal tarafta biter. Bu tarz baz istasyonu ile ilgilide kuşkularım var. Gereken yerlere bildirmenizi tavsiye ediyorum. Ancak gerçek şu ki maalesef YouTube'dan herhangi bir video açınca kotadan yiyor. Bu olmamalı. Muhtemelen Whatsapp ve diğer sosyal medya platformlarından da kota yiyordur.

Son düzenleme:
Bende DNS yok herhalde? Türk Telekom selfy 20 GB + sınırsız sosyal medya paketini kullanıyorum. YouTube'dan kota yiyor... Ayrıca Türk Telekom Online işlemler uygulamasında selfy teması yok. Mor değil, mavi klasik tema görünüyor. Şikayetvar.com dahil birçok kişinin benimle aynı sorunları yaşadığını gördüm. Türk Telekom YouTube ve sosyal medyalarda sınırsız kullanımı sitesinde ve paket dahilinde taahhüt etmiştir. Biz de bu paketi, bu şartla aldık. İndirimli bir şekilde aldık ve 156 TL aylık ödüyoruz. Bundan önce Vodafone'da idim ve benzer fiyatı ödüyorduk. Ancak aldığımız paketin söylendiği gibi olmaması, bence dolandırıcılıktan başka bir şey değildir. Acilen halledilmeli ve bu sorunun benim müşteri hizmetlerini arayarakta çözülebilecek bir şey gibi durmuyor. Bu aralar sık sık dışarıya gidip yürüyüş aktivitelerine başlayacağım. Bu tarifeyi de o yüzden aldım. Genç tarifesi ve en fazla 25 yaşına kadar alabiliyorsun. Ben şu an 23'üm ve erkenden bu fırsattan faydalandım ancak hakkımız olan şeyin tam olarak verilmemesi, Türk Telekom gibi mainstream bir şirkete yakışır bir hamle değil. Dolandırıcılıktır, çalmaktır bu.

Ayrıca, nedense eskiden Türk Telekom Prime 20 GB abonesiyken daha yüksek hız veren baz istasyonuna bağlanıyordu. Hatta evimin bir duvar köşesinde 200 Mbps hız görmüştüm. Selfy'den sonra aynı baz istasyonuna bağlamadığını fark ettim. Aradan 2 yıl geçti. Tabii bu durumun paket ile alakası var mı bilemem. Eğer varsa bu da ayrıca aldatmaca ve kısıtlamadır.

Şu an bağlı olduğum baz istasyonu Türk Telekom'a ait olduğu için Vodafone 4.5G'ye kıyasla kesinlikle kat kat hızlıdır ancak eskiden Türk Telekom Prime abonesiydim ve şu an selfy ile kıyaslama yapıyorum. Bunlar sadece paket farkı yani baz istasyonlarını normalde etkilememesi gerekir ya da telefonun otomatik olarak hangi baz istasyonunu seçeceğini etkilememesi gerekir. Çünkü bu durum işin teknik kıs mıdır? Ancak paket olayı yazılımsal tarafta biter. Bu tarz baz istasyonu ile ilgilide kuşkularım var. Gereken yerlere bildirmenizi tavsiye ediyorum. Ancak gerçek şu ki maalesef YouTube'dan herhangi bir video açınca kotadan yiyor. Bu olmamalı. Muhtemelen WhatsApp ve diğer sosyal medya platformlarından da kota yiyordur.

Hâlâ bende de sınırsız sosyal medya düzelmedi.😒
En azından taahhüdüm sayesinde sil süpürden taahhüdün bitene kadar ayda 2 kez hediye 10 GB alıyorum da internet bana bu sayede yeterli geliyor.🥲

Zaten taahhüdüm bittiği zaman teknosacell'in 50 GB'lık paketine geçmeyi düşünüyorum.😄
Zaten teknosacell de TT Mobil'in bir yan ürünü. En azından internetim fazla olsun moduna girdim artık. Sınırsız sosyal medya olmasa da olur.

Sınırsız olayını düzgün şekilde sadece Vodafone veriyor benim tecrübelerime göre. Fakat Vodafone'da çoğu şehirde çekmiyor.😥

Hâlâ bende de sınırsız sosyal medya düzelmedi.😒
En azından taahhüdüm sayesinde sil süpürden taahhüdün bitene kadar ayda 2 kez hediye 10 GB alıyorum da internet bana bu sayede yeterli geliyor.🥲

Zaten taahhüdüm bittiği zaman teknosacell'in 50 GB'lık paketine geçmeyi düşünüyorum.😄
Zaten teknosacell de TT Mobil'in bir yan ürünü. En azından internetim fazla olsun moduna girdim artık. Sınırsız sosyal medya olmasa da olur.

Sınırsız olayını düzgün şekilde sadece Vodafone veriyor benim tecrübelerime göre. Fakat Vodafone'da çoğu şehirde çekmiyor.😥
Baz istasyonu sorunuma yanıtın nedir peki?

Baz istasyonu sorunuma yanıtın nedir peki?

Bu konuyla ilgili iki farklı düşüncem var.
1. olasılık şu: Turkcell'deki Platinum üyesi kullanıcı ile normal Turkcell paketi kullanıcısı arasındaki hız farkı gibi bir fark Türk Telekom'da da Prime ile normal kullanıcı arasında mevcut olabilir.
2. olasılık (bu daha yüksek ihtimal) şu:
Bulunduğunuz bölgede Türk Telekom kullanan kişi sayısı arttıysa hızınız düşmüş olabilir.
Ben de Türk Telekom'u selfy üyeliği ile kullanmama rağmen herhangi bir hız artışı veya düşüşü yaşamadım. Hızım her zaman iyiydi hâlâ da iyi.😄

Vodafone red kullanmiyor muydunuz 😒

@489798 hocam aslında TT'ye bu yılın başında geçtim ve TT'ye geçişimle ilginç bir anım var.
Bu yılın başında Vodafone'daki taahhüdüm bitiyordu.
Vodafone müşteri hizmetlerini arayıp yeni bir teklif istedim. Fakat bir önceki tarifemde bulunan sınırsız sosyal medya haklarını müşteri hizmetleri elimden almaya çalıştı.

Fakat biraz ben sınırsız sosyal medya konusunda ısrar edince bana sınırsız hakların bulunduğu bir başka tarifenin özelliklerini söyleyerek beni yalanına inandırdı.
Bende o an söylediklerini makul bulduğum için kabul ettim. Fakat aslında Vodafone beni dümdüz bir tarifeye taahhütlü olarak geçirmişti.

Benim Vodafone'daki taahhüdüm bir sonraki ay otomatik olarak başlayacaktı.
Geçireceğini söylediği tarifeyi biraz araştırdım. Geçirdiği tarifede sınırsızların olmadığını fark ettiğim gün Vodafone'u bir daha kullanmamak konusunda kendime söz verdim.

O günden sonraki günde daha taahhüdüm başlamadan o zamanki eski operatörüm olan TT Mobil'e tekrardan geçtim.

Kısaca Vodafone beni kazıklamaya çalıştı ve bende eski operatörüme geri döndüm.
Bu arada son 2-3 aydır Bursa'da TT'nin kendini son 6 senede bayağı iyileştirdiğini fark ettim. (en son 2017'de kullanmıştım TT Mobil'i.)

Son düzenleme:
Bu konuyla ilgili iki farklı düşüncem var.
1. olasılık şu: Turkcell'deki Platinum üyesi kullanıcı ile normal Turkcell paketi kullanıcısı arasındaki hız farkı gibi bir fark Türk Telekom'da da Prime ile normal kullanıcı arasında mevcut olabilir.
2. olasılık (bu daha yüksek ihtimal) şu:
Bulunduğunuz bölgede Türk Telekom kullanan kişi sayısı arttıysa hızınız düşmüş olabilir.
Ben de Türk Telekom'u selfy üyeliği ile kullanmama rağmen herhangi bir hız artışı veya düşüşü yaşamadım. Hızım her zaman iyiydi hâlâ da iyi.😄

@489798 hocam aslında TT'ye bu yılın başında geçtim ve TT'ye geçişimle ilginç bir anım var.
Bu yılın başında Vodafone'daki taahhüdüm bitiyordu.
Vodafone müşteri hizmetlerini arayıp yeni bir teklif istedim. Fakat bir önceki tarifemde bulunan sınırsız sosyal medya haklarını müşteri hizmetleri elimden almaya çalıştı.

Fakat biraz ben sınırsız sosyal medya konusunda ısrar edince bana sınırsız hakların bulunduğu bir başka tarifenin özelliklerini söyleyerek beni yalanına inandırdı.
Bende o an söylediklerini makul bulduğum için kabul ettim. Fakat aslında Vodafone beni dümdüz bir tarifeye taahhütlü olarak geçirmişti.

Benim Vodafone'daki taahhüdüm bir sonraki ay otomatik olarak başlayacaktı.
Geçireceğini söylediği tarifeyi biraz araştırdım. Geçirdiği tarifede sınırsızların olmadığını fark ettiğim gün Vodafone'u bir daha kullanmamak konusunda kendime söz verdim.

O günden sonraki günde daha taahhüdüm başlamadan o zamanki eski operatörüm olan TT Mobil'e tekrardan geçtim.

Kısaca Vodafone beni kazıklamaya çalıştı ve bende eski operatörüme geri döndüm.
Bu arada son 2-3 aydır Bursa'da TT'nin kendini son 6 senede bayağı iyileştirdiğini fark ettim. (en son 2017'de kullanmıştım TT Mobil'i.)
Hız farkı cidden var mıdır böyle saçmalık olabilir mi?

Hız farkı cidden var mıdır böyle saçmalık olabilir mi?

Benim tecrübelerime göre TT mobil ve Vodafone'da böyle bir şey yok.😄
Fakat Turkcell'de cidden olabilir.
Ben hiç Turkcell kullanmadım ama donanım forum gibi forumlarda kullanıcılar Turkcell'de Platinum'a geçince hız artışı olduğu normal pakete geçtiği zamanda hız düşüşü olduğunu söylemiş.

Çünkü onların söylediğine göre Turkcell pakete göre önceliklendirme yapıyormuş baz istasyonlarında.

Benim tecrübelerime göre TT mobil ve Vodafone'da böyle bir şey yok.😄
Fakat Turkcell'de cidden olabilir.
Ben hiç Turkcell kullanmadım ama donanım forum gibi forumlarda kullanıcılar Turkcell'de Platinum'a geçince hız artışı olduğu normal pakete geçtiği zamanda hız düşüşü olduğunu söylemiş.

Çünkü onların söylediğine göre Turkcell pakete göre önceliklendirme yapıyormuş baz istasyonlarında.
Ancak şöyle birşey var 2 sene önce TT Prime abonesiyken 4G LTE sinyalinin en yüksek çektiği evin içindeki en hassas spot noktayı keşfetmiştim ve oradan 200-250 Mbps hız alabiliyordum ve sinyal full çekiyordu. Ben bugün aynı yere gittim fakat öyle bir baz istasyonu bulunamıyor yakınlarda artık... Cell Mapper ile yakınlarımdaki tüm TT baz istasyonlarını gösteren programı kurdum fakat hepsi hep uzaktaki baz istasyonları...? Artık spot noktadan baktığımda çok ama çok az sinyal alıyor... Hızlar vasat.

Ancak şöyle bir şey var 2 sene önce TT Prime abonesiyken 4G LTE sinyalinin en yüksek çektiği evin içindeki en hassas spot noktayı keşfetmiştim ve oradan 200-250 Mbps hız alabiliyordum ve sinyal Full çekiyordu. Ben bugün aynı yere gittim fakat öyle bir baz istasyonu bulunamıyor yakınlarda artık... Cell mapper ile yakınlarımdaki tüm TT baz istasyonlarını gösteren programı kurdum fakat hepsi hep uzaktaki baz istasyonları? Artık spot noktadan baktığımda çok ama çok az sinyal alıyor... Hızlar vasat.

Baz istasyonlarının yerleri aslında belirli bir süreliğine kiralanıyor. Anlaşmaları bittiği zaman da baz istasyonları farklı bir yere taşınabiliyor. Demek ki siz Prime'lı iken orada bulunan bir baz istasyonu artık orada olmayabilir. Bunu hardware Plus'ın eski bir operatör sohbetleri videosundan duymuştum bende.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı