Semtinizdeki okullar ne kadar güvenli?

AidenPearce

Hectopat
Katılım
19 Haziran 2020
Mesajlar
3.751
Çözümler
25
Arkadaşlar ben çocukluğumdan beri gördüğüm bildiğim hiçbir okulun çevresi güvenli değildi. Ben ilk okula giderken okuduğum okulun etrafında hep ne idüğü belirsiz saçma sapan şekerler satan adamlar, amcalar, dayılar olurdu. Bu dayılardan bazılarının sivil polis olduğunu öğrendik daha sonradan ama ne kadar doğru orası tartışılır. Ama yine de benim ilk okulumun çevresi hiç tekin değildi, ıssız bir yer değildi ama kaç sefer uyuşturucu ile ilgili olayların yaşandığına şahit olmuştuk. Çocuk aklı ile o an anlayamıyorsun ama sonradan kafaya dank ediyor. Şimdi de işe gidip gelirken bir okulun yan sokağından geçiyorum ve o sokakta insanlar hep minivanların içinde oturmuş alkol alıyorlar, okulun hemen yanında boş bir arsa var ve yaklaşık 6-5 kişi oturup topluca alkol alıyorlar. Elbette kimsenin yediğine içtiğine karışmıyorum ama okulun çevresinde bu tür şeylerin olması bana hep çok uygunsuz gelmiştir. Sizin çevrenizdeki okullarda da durum bu şekilde mi yoksa benim yaşadığım muhitler mi hep sıkıntılı? Bu gözlemi yaptığım iki okul da farklı semtlerde bu arada.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gittiğim okul kötü bir okul değil güzel ama ona rağmen buranın çevresi pek iyi sayılmaz, ne yapalım Allah korur hocam. Benim gittiğim okul merkezi bir yerde Allah'tan boş arazi öyle alkol içen falan yok.
 
İlkokulum devlet okulu olmasına rağmen iyi bir mahallede olduğu için gayet güvenliydi okuduğum zamanlar, servisle 10km yol gidiyordum fakat değdiğini söyleyebilirim. Şu anda okul çevresindeki ev kiraları 5-30k arası değişiyor hatta :D Fakat nüfusun da artışıyla eskisi kadar güvenli olmayabilir artık.
Lisemin yakın çevresi fena değildi, ana yola yakın olmasına rağmen kalabalıktan uzak, 100-200 metre arkada kalan bir yerde olduğu için işi olmayan insan uğramıyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı