'Sen hiç ateşböceği gördün mü?' tiyatro oyunun DVD'si nereden bulunabilir?

Katılım
23 Mart 2021
Mesajlar
2.601
Çözümler
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selamlar!
Evvela tanımla başlayalım: Başlıktaki oyun yılmaz erdoğan'ın yazıp yönettiği ve ilk kez 1999 yılında sahnelenmiş bir tiyatro oyunudur.

Sonra asıl mevzuya gelecek olursak, bilenler vardır 9 Nisan 2021 tarihinde bu oyunun filmi Netflix platformu üzerinden yayınlanacak. Filmi zaten izlerim de benim istediğim oyunun aslı. Yani demet akbağ, altan erkekli gibi isimlerin rol aldığı, tiyatro sahnesinde kaydedilmiş oyunu arıyorum ancak hiçbir yerde bulamadım. DVD almak istedim satışta DVD yok. Google üzerinden aradığımda Hepsiburada, nadirkitap gibi birçok sitede satışta gibi görünse de hepsi satılmış. Stokta bulamadım hiç. Letgo ve sahibinden gibi sitelere de baktım yok arkadaş yok! Yeryüzünden kazınmış adeta.

Buraya kayıt olma amaçlarımdan biri de buydu. Elinde bu oyunun DVD'si olan benimle de paylaşabilir mi? Satmak isteyen varsa 20 lira bandında alabilirim. Yeter ki oyunun aslını izleyeyim.
 
Ben de vardı ama malesef ilk CD yi kaybetmişim bir türlü bulamıyorum, bulursam tekrar internete yükleyeceğim. Filmi berbat olmuş bu arada, tüm güzel espriler arada kaynamış hiç bir şey anlaşılmıyor.
 
Bu başlığa geçen gün Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? nün Nisan'da Netflix'e geleceğini, isterse oradan izleyebileceğini yazmıştım arkadaşın. Adminin biri de (hangisi bilemiyoruz ne yazık ki gizli çalışıyorlar bu konularda) "gereksiz mesaj" olarak işaretlemiş. Eseri izlemek isteyen birine izleyebileceği bir platform öneriyorum korsan değil bir şey değil, gayet de uygun. Mesajımı hangi değer yargısına göre "gereksiz" olarak gördüğünü o arkadaş hala buralarda görev yapıyorsa anlatabilir mi acaba? Ne yazık ki buralardan sormak zorunda kalıyoruz moderasyon çünkü en ufak hataları ile ilgili başlık açıldığında veya durum sorgulandığında hemen başlığı kilitleme, entry silme gibi yollara sapıyorlar, iki girdiden dolayı isyan çıkması gibi bir endişeleri mi var anlamak güç. Buradan moderasyondan bu bilgiyi talep ediyorum, neye göre bahsettiğim mesajımı "gereksiz" olarak işaretlediniz (ve bir puanlık da uyarı vermişler :)) ve ben de mesela sizin bu yaptığınız eylemi işgüzarlık/gereksiz olarak görüyorum bununla ilgili şikayet mekanizmanız bulunmakta mıdır?
 
Bu başlığa geçen gün sen hiç ateşböceği gördün mü? Nün Nisan'da Netflix'e geleceğini, isterse oradan izleyebileceğini yazmıştım arkadaşın. Adminin biri de (hangisi bilemiyoruz ne yazık ki gizli çalışıyorlar bu konularda) "gereksiz mesaj" olarak işaretlemiş. Eseri izlemek isteyen birine izleyebileceği bir platform öneriyorum korsan değil bir şey değil, gayet de uygun. Mesajımı hangi değer yargısına göre "gereksiz" olarak gördüğünü o arkadaş hala buralarda görev yapıyorsa anlatabilir mi acaba? Ne yazık ki buralardan sormak zorunda kalıyoruz moderasyon çünkü en ufak hataları ile ilgili başlık açıldığında veya durum sorgulandığında hemen başlığı kilitleme, entry silme gibi yollara sapıyorlar, iki girdiden dolayı isyan çıkması gibi bir endişeleri mi var anlamak güç. Buradan moderasyondan bu bilgiyi talep ediyorum, neye göre bahsettiğim mesajımı "gereksiz" olarak işaretlediniz (ve bir puanlık da uyarı vermişler :)) ve ben de mesela sizin bu yaptığınız eylemi işgüzarlık/gereksiz olarak görüyorum bununla ilgili şikayet mekanizmanız bulunmakta mıdır?

Maalesef bu forumun moderasyonu çok katı hakikaten. Bu oyunla ilgili başka bir başlık var. O başlıkta birisi benden oyunu bulursam paylaşmamı istemişti. Ben de sahibinden üzerinden satın aldım ve hangi yolla ulaştırabileceğimi sordum. Çünkü buraya link vermek yasak. Discord kullanıcı adını verdi.
Buna istinaden birkaç arkadaş da Discord, mail adresi gibi bilgilerini yazdılar. Ben de yazan herkese link gönderdim.
Sonra bir de ne göreyim. Benim bulduğumu söylediğim entryimi ve benden isteyen entryleri silmişler.
Evet konu altında bir kirlilik oluşuyor doğrudur. Ancak üyeler arasında özel mesajı kaldırmışsınız, link vermeyi de yasaklamışsınız. E birbirimize nasıl ulaştıracağız? Biraz daha esnek olabilirler ama tercih meselesi tabii. Askeriye gibi bir ortam yaratmak isteğindeler sanırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı