Sennheiser CX 300S dip ses

Siz de iyice odaklanıp sessiz bir ortamda bakabilir misiniz? (Müzik açıp durdurup 1-2 saniye dinleyin. Cihazdan ses çıkmazsa o ses kesilebiliyor çünkü)
Az önce iPhone ve bilgisayarda Spotify ile şarkıyı dinleyip durdurup odaklandım ama bende öyle bir şey olmadı. Yanlış hatırlamıyorsam telefonun biraz eskiydi galiba. Bilgisayarının da ses çıkışı eski veya kötü olabilir mi? Biraz araştırdım, özellikle kulaklıktan ziyade ses çıkışı sağlayan cihazlardan kaynaklandığını belirtmişler. Özellikle Windows’ta mikrofon ayarlarında bass ayarını düşürerek çözmüş herkes.
" Bu dip ses başka sorunlar olduğuna işaret midir yoksa sadece bundan mı ibaret? Açıkcası kulaklığın sesinden memnunum ancak dip ses varsa belki de düzgün ses veremiyordur diye bir düşünce de aklıma gelmiyor değil."
Eğer için rahat değilse aldığın yere telefonla ya da Sennheiser’a telefon ile ulaşıp tek tek anlat denemelerini ve yaptıklarını. Ama açıkçası bende böyle bir sorun yok. Çok bariz olmadığı sürece bir sorun yaşatacağını da pek sanmıyorum ama uzman değilim kesinlikle.
Git gide sesi arttırdım ancak son ses seviyesine yakın yerde bile dışarıdan duyulmuyordu.
Ses seviyesi düşüktü bende de. Fakat kontrol ettiğimde Spotify’de ses seviyesi düşük kalite yüksek ayardaymış. Onu ses normal hale çekince o sorunum da çözüldü:) Şu an açıkçası nazar değmezse uzun yıllar kullanacağım kulaklığı buldum ben:) Şu söylediğim Windows’taki mikrofon ayarlarındaki bass olayını bir kontrol et mutlaka. Aynı şekilde telefonundaki bass seviyesini de. Spotify’da bile bass’ı kökleyince tısslama olabiliyor. Belki fullenmiş olabilir sende.
Değişim ürünüm daha elime ulaşmadı ve CX 200 için tam hatırlamıyorum elime ulaştığı zaman yazarım.
CX 275 için zorlayacaktın var mı bir gelişme? Umarım kabul olmuştur.
 
@painkiller Özellikle uğraşmışsınız teşekkürler, zahmet verdim kusura bakmayın. Telefonum eskiden ziyade kötü. Hatırlamanıza şaşırdım doğrusu. Yanlış değilsem sadece 1 mesajda belirtmiştim. Şu an taktığım bilgisayarın ses çıkışı da kötü ancak yarın diğer ALC1220-VB yongalı bilgisayarda deneyeceğim. O zaman net emin olurum. Sennheiser teknik desteği saat 5'e yakın aramıştım ancak 5 dakika çalıp da teknik desteğe bağlanmayınca vazgeçtim. Yarın onu da tekrar denerim. Şimdilik şu dediğiniz mikrofon olayını deneyeyim.

Açıkcası çok az olduğundan garantiyle de uğraşmak istemiyorum. Eğer çok canımı sıkarsa istediğim zaman gönderebilirim zaten. İlk başta iade etmeyi düşündüm ancak kulak içi olduğundan iade almazlar diye düşündüm.
 
Özellikle uğraşmışsınız teşekkürler, zahmet verdim kusura bakmayın.
Ne demek lafı bile olmaz:) Belki bende de olabilirdi ve farkında olmayabilirdim ben de:)
Telefonum eskiden ziyade kötü. Hatırlamanıza şaşırdım doğrusu. Yanlış değilsem sadece 1 mesajda belirtmiştim.
Laf olsun diye okumam ben mesajları:) Hele ki bana yazılmışsa:)
Şu an taktığım bilgisayarın ses çıkışı da kötü ancak yarın diğer ALC1220-VB yongalı bilgisayarda deneyeceğim. O zaman net emin olurum.
Mikrofon ayarından mikrofona çift tıkla açılan pencerede mikrofon seviyesi, bass seviyesi diye iki ayar çıkacak oradan dene bakalım. Herkes oradan çözmüş. Ve büyük çoğunluk ses çıkışı yapan cihazdan kaynaklandığını yazmış.
 
Dediğiniz sekmeden de Realtek yöneticisinden de aynısını yaptım ancak çözmedi maalesef sorunumu. Yarın diğer bilgisayarda deneyeyim en iyisi.
En olmadı değişime gider ya canını sıkma. Malının arkasında duran firmadır.
 
@painkiller Neden KZ almadığımı belirttiğim bir tartışma dönmüştü hatırlıyor musunuz? Orada Sennheiser tercih etmemin nedenlerinden birisinin Bircom garanti olduğunu söylemiştim. Acayip şans yahu :D Çoğu elektronik üründe fazla şanslıyımdır ancak son 3 seferdir kulaklıklarda sorun yaşıyorum. Garantiyi dikkate almam iyi oldu.
 
@FantastikTürk eleltronik işi şanstır valla. 2500₺’ye 5700 XT ekran kartı bulmuştum sıfır yurtdışından gelmiş. Ama fatura yok garanti tarihini göremiyorum. Almadım o yüzden. En doğrusunu düşünmüşsün bence de.
 
Sadece boşta değil hocam. Ses varken de oluyordur ancak çok az olduğundan fark etmiyorsundur muhtemelen.
Bu sesinin tam olarak neyden geldiğini anlamakta bile zorlandım 🙂

Dip ses olayı farklı bir şey ve servis konusunda çok belirgin olmadığı sürece işlem yapılmaz diye düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı