Sennheiser HD 458BT vs Soundcore Life Q30

actanonverba

Megapat
Katılım
9 Nisan 2015
Mesajlar
5.744
Çözümler
54
Selamlar, kulaklıklar ile ilgili oldukça bilgi sahibiyim. Lütfen en az birini kullanan yorum yaparsa çok sevinirim. Üçü arasında kaldım, indirim gelir mi gelmez mi bilemiyorum ancak şu an güncel fiyatları;

458BT : 1390₺
Q30 : 1300₺
N700NC : 1500₺

Daha önce Anker Q10 kullandım, çok uyguna almıştım kur patlamadan önce (2 yıl oluyor), pedlerindeki kaplama dökülmeye başladığı için söküp tamir edemedim öyle kaldı. Bu sefer daha üst seviye bir kulaklık almak istiyorum. Temel kullanım amacım yok, tamamen karma. Genellikle PC başında jack ile kullanacağım, bunun dışında telefon ile kablosuz olarak da kullanacağım durumlar elbet olacak.

Aşırı ötesi rahat bir kullanım istiyorum. Kulağıma veya başıma baskı hissetmek istemiyorum. 15 saat kullanımda yormamasını istiyorum.

Beklentim, tamamen ses kalitesi. Tatminkar desibel seviyesi, bass derinliği, mid-tiz ayrımı ve netliği. Kısaca, herhangi bir şeyin delisi değilim, çok bass çok mid çok tiz çok net çok sahne vb. takıntım yok ama hepsini net verip üzerlerini örtmeyen güzel bir bass da veriyorsa hayır demem elbette. Anker Q10, bass modu açtığımda sürücüler kafamda sallanıyordu gerçek anlamda. Şu an o derece bass tutkum yok ama dip frekansların kaliteli olması mühim çünkü film-dizi gibi içerik tüketirken kaliteyi yaşamak istiyorum.

Araştırdıkça N700C'den soğumaya başladım. Küçük ama önemli saçmalıkları var :) Anker Q30 ile HD458BT arasında çok sağlam gitgel yaşamaktayım.

Yine çok zaman oldu ama daha önce on ear AKG kulaklığım olmuştu. Modelini hatırlayamıyorum ancak K ile başlıyordu, on ear tipin bana göre olmadığını net anladığım ilk kaliteli kulaklığımdı. Kulaklarımı ve başımı çok sıkıyordu. O da pert oldu pedleri zamanla (6-7 yıl oluyor)

Normalde çoğu kişi direkt N700NC al geç der, benim de içimden gelen bu. Evet 1300-1500 TL arasında çok fark yok, bütçem de müsait sorun yok. Ben deneyim yorumu arıyorum çünkü her şey 'fiyat' değil. Anker'i herkese öneren, aldıran birisi olarak kimse bilmiyorken dahil Anker kullanıp kullandırtıyordum. Fiyatına göre rakipsiz kalite sunuyor. Zaten bu yüzden kararsız kaldım. Q30 > N700NC > 458BT gibi bir sıralama var kafamda ama N700NC ara sıra başa geçiyor :)

En az ikisini de kullanan birisi yorum yaparsa zaten mükemmel olur, en az birini kullanan da yorum yapsa bir fikir oluşur aklımda umarım.

Not: Elbette oyun da oynayacağım, müzik de dinleyeceğim, dizi-film de izleyeceğim.
Ekleme: 1468₺'e Arctis Pro siparişi verdim. Gelsin bakalım nasıl çıkacak. PC başında müzik-film-oyun için umarım karma tatminkarlık verir.
Farklı sorunlardan farklı konular da açmış bulundum. Sonuç olarak 4.gelen Q30'um kapalı kutu geldi ve açıp denediğimde sorunsuzdu (3 defa servise gönderdim, 25 gün önce aldım, henüz kullanabiliyorum). Gerçekten çok güzel ve rahat bir kulaklıkmış. Arctis Pro'mun yanına sadece müzik dinlemek için aldım. Memnunum.

Sonuç olarak Sanal BT beni oldukça uğraştırıp 25 günüme mal olsa da en nihayetinde 4. gelen ürün kapalı kutu geldi ve sorun yok. Yine de 2 kere bile değil, 3 defa düşüneceğim bir şey alırken artık.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı