Sennheiser kulaklık ile FLAC kalitesi düşük

Dostum program olarak bahsetmiyorum sadece yazımda ayrıntı vermek için söyledim asıl porblemim flac indirip farkı anlayamamak.
Zaten farkı anlayamazsın dostum. Çünkü kullandığın kulaklık maksimum aptx kodeki destekliyor. Bu şu demek oluyor. Eğer dinlediğin cihazda da aptx kodeki mevcutsa, o zaman ses cihazdan kulaklığa 352kbps değerinde gönderilir. Flac gibi kayıpsız formatları neden seçiyoruz ? Sıradan mp3lerden yani kayıplı formatlardan çok daha detaylı ve zengin bir sese sahip olduğu için. Bir flac dosya 900kbps ise bluetoothla gönderildiği zaman bu, eğer aptx varsa 352kbps'e düşer. Bildiğin mp3ler zaten 320kbps iken, 352kbps flac olsa da pek farketmez. Çünkü ses dosyalarının kalitesini belirleyen en önemli şeylerden biri kbps değeridir. Eğer kulaklığın kablolu olsaydı farkı anlardın. Çünkü kablolu olduğu zaman şarkıyı olduğu gibi arada bir araç olamadan dinlerdin. Benim önerim şu. Kayıpsız müzikleri illa kablosuz olarak dinleyecekseniz LDAC kodekli ürünlere ihtiyacınız var. Diğer yönden iyi bir kablolu kulaklıkla dinlerseniz farkı ciddi anlamda farkedersiniz.
Bu arada kullandığınız cihaz nedir ? Telefon mu yoksa bir DAP mi ? Acaba Hi-Res özelliği var mı ? Onu bir araştırın.

Hocam cevabınız için teşekkür ediyorum. Kullandığım kulaklığı kablo ile de bağlayıp kullanabiliyorum. Flac dosyalarını bilgisayardan dinliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…