Sennheiser Momentum in-ear Wireless incelemesi

Kulaklığı 10 Eylül tarihinde ınfomusicsshop sitesinden 1150 TL'ye sipariş ettim. (Yalan olmasın hıyar çıkacak diye korkuyordum bayağı güvenilir çıktı.) 11 Eylül tarihinde ürün elime geçti (Yurtiçi Kargo) ve çok basit bir şekilde bağlantıyı kurup kulaklığı test etmeye başladım. Ürün hakkında genel düşüncelerim olumlu ama almak isteyen olursa vergiler malum bir tık pahalı o yüzden kafaya koyduysanız da yenilenmiş 2. nesili bekleyin derim ben.
Kutu içeriği olarak bir adet şarj kablosu (hızlı şarj desteği mevcut.), kulaklığın kendisi:D bir adet taşıma kılıfı, 4 adet kulaklık silikonu (XS, S, M, l) ve ayriyeten kullanma kılavuzu cart curt. (Türkçe kılavuz mevcut.)
Teknik özelliklerine gelecek olur isek bağlantıyı Bluetooth 4.1 versiyonu kullanıyor. (Günümüz için eski) 15-22, 000 Hz aralığında son ses 112 db değerlerine ulaşıyor. Mikrofon ise konuştuğum kişiler tarafından beğenildi ancak kulaklığı başkasına verip mikrofonu test etme şansım olmadı. Sbc, aac ve aptx codec ve NFC desteği sağlıyor. 170 mAh 10 saat dayanan lityum-iyon bataryası var. Ağırlığı ise 53G olması gerek. Titreşim motoruna sahip olması ise güzel bir +. Çoklu bağlantıya da izin veriyor bu arada.
Kulaklığın boyun bandı kısmı deri-plastik karışımından, hissiyatı güzel ancak sıcak havada terleyince deri kısımda bir miktar korkuyorsunuz çünkü sıvıya karşı çok savunmasız. Kablo ise düz bir yapıda bir taraf siyah diğer taraf kırmızı olacak şekilde tasarlanmış, gayet şık. Taşıma/koruma kabı, kılıf demek isterdim ama bayağı kap, sert yapıda güzel bir hissiyatı var. Tuş konumlandırmaları ise hepsi sol tarafta olacak şekilde konulmuş, sol elle sıkıntı çıkabiliyor. Sennheiser çoğu modelinde olduğu gibi sürücülerin arkasına logosunu gene basmış ancak momentum serisinin genelinde olduğu gibi logo holografik ve önemsiz olmasına rağmen hoş duruyor açıkcası. iPhone kullanıyorsanız sağ üst tarafta kalan şarjı görebilirsiniz, Android telefonlarda 3. parti uygulamalar ile çözebilirsiniz veyahut güç tuşuna bir kere bas bırak yapıp Siri vari ablamızdan kalan şarjı yaklaşık olarak öğrenebilirsiniz.
Özetlersek;
Artıları: Titreşim özelliği, hızlı şarj (5 dakika şarj ile 1.5 saat kesintisiz dinleme.), üst düzey ses kalitesi (yükseklik veya şiddet değil "kalite".), sunduğu codecler, çoklu bağlantı, malzeme kalitesi, mikrofon.
Eksileri: Pahalı, sıvaya karşı düşük direnci, Bluetooth 4.1 (günümüz için yetersiz.)
İnceleme konusunda bir miktar acemiyim eğer aklınıza soru takılırsa cevaplamaktan memnun olurum.
Ürün fotoğraflarını kendim çekip koymak isterdim ama gerçekten özürlüyüm o konuda. O yüzden sizi internette olan fotoğraflarla baş başa bırakıyorum.

1603308546608.png


1603308876805.png


1603308895432.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı