Septum deviasyon ameliyatı

Xeytan

Kilopat
Yer
Cheyenne
Selam arkadaşlar,
Sol burun deliğim durduk yere kapandı ya da ben yeni fark ettim bilmiyorum. 1.5-2 aydır ense kısmı kulağımın arkasından boynuma doğru bir ağrı var, ağrı kesicilerle geçiştiriyorum. Başımda aynı şekilde. 2 hafta içerisinde 2 gözümde şişme meydana geldi. Telefonun flaşını sol burun deliğime tuttuğumda üst tarafta 2 kırmızı top gibi bir şey görüyorum. İki taraftan da kapanmış gibi gözüküyor. Nefes almakta güçlük çekmeye başladım. Sol burun deliğimden, afedersiniz parmağımı burun deliğime soktuğumda kemiğin çıkıntısını fark ediyorum. Kayma var gibi. Sağ burun deliğime parmağımı soktuğumda burun kemiği sol tarafa doğru çökmüş ama dışarıdan baktığımda normal gibi gözüküyor, bir de burnumun tam ucuna dokununca batma hissi hissediyorum.
Devlet hastanesinden; Kbb'den sıra aldım ayın 10'u için, internetten araştırdığımda burun kemik eğriliği yani septum deviasyon olarak gördüm, bunun çözümü ameliyat mıdır? Farklı tedavi yöntemleri var mı? Yoksa ameliyat süreci vs. nasıldır, ameliyattan sonra burun şeklinde gözle görülür değişiklikler oluyor mu yoksa sadece içeri kısım mı düzeliyor. Devlet hastanesinde mi ameliyat olmalıyım yoksa özel hastanede mi? Daha önce yaptıran ya da bilen arkadaşlar fikirlerini belirtirse çok memnun olurum, çok rahatsız oluyorum artık bu durumdan dayanamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ameliyatolma. Dün anal fissür ameliyatı oldum Eskişehir'de şimdi Isparta'ya geldim ve çok kötüyüm. Güya basitti...

Sonuç nedir hocam? Aynı durum bende de var ameliyat kararı verildi 3 hafta sonra kontrole gideceğim ardından ameliyat için gün alacağım. Kaderimiz aynı gibi

Hocam devlet hastanesine gittim özel hastane olmadığı için, durduk yere olduğunu söyledim herhangi bir şey yokken, darbe falan almadım dedim, o da alerjik olabilir ama bariz kayma var dedi, sol burnumun üst tarafı kapanmış, oksijenli su gibi bir şeyler verdi ilaçlar verdi, ilaçlar bittikten sonra tekrar kontrole gideceğim eğer düzelmezse yani alerjik değilse ameliyat olacağını söyledi. İlaçlara yarın başlayacağım.

Benim durumda aynı 3 yıldır başlayan bir şey kış hariç bütün sene boyunca burnum tıkalı Allah'tan vitamin bol alıyorum kışın pek kolay grip olmuyorum yoksa bütün sene o eziyette olurdum. Geçtiğimiz ay hastaneye gittim canıma tak etmişti artık. Kemik eğriliğinden haberim yoktu ben alerji şikayetiyle gittim doktor burnuma bakıp sol burun kemiği yamuk ameliyat olman lazım demişti. Nazofix sprey ve zespira Plus ilaç verdi 1 ay sonra kontrole gel ameliyat için durumuna bakalım demişti ama verdiği ilaçlar gayet iyi burnum tıkanmıyor ancak sol burnumdan çok az nefes alıyorum sanırım ameliyat olacağım doktorda iyi biri gibiydi kurtulayımda artık 3 yılda ömrümden ömür gitti.

İnşallah hocam kurtulursunuz bir an önce, Allah acil şifalar versin.
Bana da airpass diye bir hap bir de rinoclenil diye bir sprey verdi, bakalım, bu ay sonu kontrole giderim artık duruma göre ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Yarından itibaren başlayacağım ilaç ve spreye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…