Septum Deviasyon ameliyatı

Araştırdığım kadarıyla Deviasyon ameliyatı, burnun dış şekline hiç müdahale etmiyormuş. Mantıken bakılırsa dış görünüşe de etki etmesi gerekmiyor mu ? Sonuçta burnun yamuk olan kemiği düzeliyor.
Nazal septum deviasyonu genel bir ifade olarak kullanılır. Ama iş ameliyat ayrıntılarına gelince septoplasti var, rinoplasti var. konka rf var. Yani burun deyip geçmeyin. :) En iyi ve doğru bilgiyi ve yapacağı işlem veya işlemleri hekiminiz verecektir.:)

Ben oldum bu ameliyatı. Benimkisi endoskopik septoplasti diye geçiyordu adı. Sürekli sinüzit oluyordum, geniz akıntısı hastalık falan artık bıktırmıştı. Burun içerisindeki kıkırdakta tek taraflı olmak üzere ciddi eğrilik varmış içerde. Zaten az hava giriyordu ordan biliyosun bunu. Tomografide de çıkmıştı. Girdim ameliyata tam anestezi kullanılarak, 2 buçuk saat sürmüştü. Ameliyat olduğun gün sıkıntılı oluyor sadece. Burundan nefes alamıyosun ağızdan alıyosun ve devamlı ağzın kuruyor uyuyamıyosun çok berbat bişey. Ertesi gün burun içindeki sargı bezi şeklindeki tamponları doktor çıkarınca rahatlıyosun. 1 hafta silikon tamponla kalıyosun burnunun içinde ama nefes almana mani olmuyor onlar. 1 hafta sonra onu da çıkarıyorlar ve 10 numara oluyor.

Ben oldum bu ameliyatı. Benimkisi endoskopik septoplasti diye geçiyordu adı. Sürekli sinüzit oluyordum, geniz akıntısı hastalık falan artık bıktırmıştı. Burun içerisindeki kıkırdakta tek taraflı olmak üzere ciddi eğrilik varmış içerde. Zaten az hava giriyordu ordan biliyosun bunu. Tomografide de çıkmıştı. Girdim ameliyata tam anestezi kullanılarak, 2 buçuk saat sürmüştü. Ameliyat olduğun gün sıkıntılı oluyor sadece. Burundan nefes alamıyosun ağızdan alıyosun ve devamlı ağzın kuruyor uyuyamıyosun çok berbat bişey. Ertesi gün burun içindeki sargı bezi şeklindeki tamponları doktor çıkarınca rahatlıyosun. 1 hafta silikon tamponla kalıyosun burnunun içinde ama nefes almana mani olmuyor onlar. 1 hafta sonra onu da çıkarıyorlar ve 10 numara oluyor.
Peki o eğrilik düzeldi mi ? Yani ameliyattan önce burun hafif yamuk duruyor ya o düzeldi mi ?

Eğrilik iç kısımdaydı, yani dış kısımda bakınca bi eğrilik söz konusu değildi. İç kısımdaki eğri kısım ise evet düzeldi ki şimdi sol taraftan çok daha iyi hava alıyorum. Eskiden resmen aldığım hava %25 lerdeymiş. Şimdi her iki burun deliğinden de çok iyi hava alınıyor. Keşke daha önce olsaymışım dedim.

dış görüntü değişti mi peki?
Estetik ameliyatı bambaşka bir boyut, benim olduğum ameliyat bambaşka bir şey. Fakat daha öncesi çok daha kötü olduğu için yine eskisine göre daha iyi bir görüntü var fakat yine de kötü :) Tabi bu durumlar doktordan doktora değişebilir, doktorunuz daha net bir şeyler söyleyebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı