Septum deviasyonu ameliyatı

Shokikan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba tek taraflı burun tıkanıklığım başladı 3-4 ay önce bende kbb doktoruna muayene oldum ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. O zaman olamadım işlerim vardı. Bugün başka doktora gittim devlette yine oda ameliyat olmam gerektiğini söyledi fakat korkuyorum ilk defa ameliyat olacağım olursam. Anestezi teknikeri okudum ameliyat ortamını biliyorum fakat korkuyorum yine de. Daha önce olmuş olan var mı?
Devlette olmayı düşünüyorum özel tek hastane var burada ama onlarda paragöz müşteri gözüyle bakıyorlar. Yorumlarını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2012'de ve 2020'de olmak üzere iki kere oldum bu ameliyatı. Korkacak hiçbir şey yok. Uyuyup uyanınca bitiyor. Silikon tampon kullandıkları için eskiye nazaran çok daha rahat bir süreç oluyor. Gönül rahatlığıyla olabilirsiniz.

Basit bir ameliyatı var. Sonrasında normal insanlar gibi nefes alabiliyorsun. Lokal anestezi sırasında burun kemiğinin çekiçle kırılmasına şahit olmak istemiyorsan genel anestezi daha mantıklı.

2012'de ve 2020'de olmak üzere iki kere oldum bu ameliyatı. Korkacak hiçbir şey yok. Uyuyup uyanınca bitiyor. Silikon tampon kullandıkları için eskiye nazaran çok daha rahat bir süreç oluyor. Gönül rahatlığıyla olabilirsiniz.

Neden iki kez oldunuz hocam.

Basit bir ameliyatı var. Sonrasında normal insanlar gibi nefes alabiliyorsun. Lokal anestezi sırasında burun kemiğinin çekiçle kırılmasına şahit olmak istemiyorsan genel anestezi daha mantıklı.

Bilincim açık olsun en azından bilirim diyorum da sedasyondan yine hiçbir şey hatırlamayacağım. Uyuyup uyanamamaktan korkuyorum 🥲

Neden iki kez oldunuz hocam.

Bilincim açık olsun en azından bilirim diyorum da sedasyondan yine hiçbir şey hatırlamayacağım. Uyuyup uyanamamaktan korkuyorum 🥲
2012'de olduktan sonra burnum zaman içerisinde tekrardan tıkandı. 2012'de septum deviasyonu ve konka hipertrofisi operasyonlarını birlikte oldum. 2020'de ise yalnızca konka hipertrofisi operasyonu oldum. Şu an burnum halen çok iyi durumda değil çünkü tespitlerime göre sorunun asıl nedeni nazal valv darlığı. Keşke 2020'de nazal valv operasyonu olsaydım diyorum ancak geceleri Breathe Right ile idare ediyorum.

2012'de olduktan sonra burnum zaman içerisinde tekrardan tıkandı. 2012'de septum deviasyonu ve konka hipertrofisi operasyonlarını birlikte oldum. 2020'de ise yalnızca konka hipertrofisi operasyonu oldum. Şu an burnum halen çok iyi durumda değil çünkü tespitlerime göre sorunun asıl nedeni nazal valv darlığı. Keşke 2020'de nazal valv operasyonu olsaydım diyorum ancak geceleri breathe right ile idare ediyorum.

Bende de benzer durum olur mu acaba çünkü bende tek delik tıkanık değil sürekli değişiyor aralarında belirli aralıklarla anlam veremiyorum.

Bende de benzer durum olur mu acaba çünkü bende tek delik tıkanık değil sürekli değişiyor aralarında belirli aralıklarla anlam veremiyorum.
Nefes alırken burun kanalları kapanıyor mu? Derin nefes alırken burun içeri doğru çöküyorsa şayet nazal valv darlığı olabilir. Onun haricinde kemik eğriliği (septum deviasyonu) veya konka hipertrofisi (burun eti büyümesi) vardır.

Nefes alırken burun kanalları kapanıyor mu? Derin nefes alırken burun içeri doğru çöküyorsa şayet nazal valv darlığı olabilir. Onun haricinde kemik eğriliği (septum deviasyonu) veya konka hipertrofisi (burun eti büyümesi) vardır.

Çökmüyor birisi açık birisi yüzde 10 çalışıyor genelde ve sürekli yer değiştiriyor şu an sağ tıkalı ama 1 saat sonra sol tıkanıyor sağ açılıyor. Konkalar da yakılacak septumun yanında.

Ben 2017 yılında tek taraflı iç kısımda eğrilikten dolayı endoskopik septoplasti ameliyatı oldum. İyi ki de olmuşum. Sürekli sinüzit vb. şeyler oluyordu. Artık olmuyor. O günden beri hiç hastalanmadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı