Sertifika ile neler yapılabilir?

BTK Akademi vb. bir yerden alınan sertifika ise CV'ye eklersin ve bu seni CV'de olmayanların önüne atar. Bu yüzden bu tarz sertifikalar gelecekte CV'ye eklemek için iyi bir şeydir. Ha bir de sertifikanla dostlarına hava atabilirsin, bu da var. :D

Arkadaşlar merhaba. Bir eğitim aldım, eğitimden sonra yapılan sınavı geçerek bir sertifika kazandım. Bu sertifikanın benim hayatımda bir yararı olacak mı?
Asıl olay sertifika değildir. O sertifikayı nasıl gösterdiğindir. Elindeki sertifikayı bulunmaz bir hint kumaşı gibi anlatırsan, sanki o konuda Dünya'nın en önemli eğitimini bitirmiş gibi gözükürsün. CV kısmına direk yazıp geçersen, iş veren 1-2 saniye bakıp geçecektir. Çünkü çoğu iş veren CV'nin içeriğine değil, o içeriğin nasıl anlatıldığına bakar.

BTK Akademi vb. bir yerden alınan sertifika ise CV'ye eklersin ve bu seni CV'de olmayanların önüne atar. Bu yüzden bu tarz sertifikalar gelecekte CV'ye eklemek için iyi bir şeydir. Ha bir de sertifikanla dostlarına hava atabilirsin, bu da var. :D
BTK Akademiden baskısını almadığım 2 adet, Nova Akademi isimli bir kuruluştan elimde baskılı olan 1 adet sertifika mevcut. Hava atma kısmı en sevdiğim yer :D.
Hocam isterseniz tanınır ve iyi bir kurumdan veya eğitim merkezinden eğitimi tekrar da alabilirsiniz veya ileri düzeyde bir eğitim de olabilir. Nereden aldınız sertifikayı?
Nova Akademi isimli bir kuruluştan.
Asıl olay sertifika değildir. O sertifikayı nasıl gösterdiğindir. Elindeki sertifikayı bulunmaz bir hint kumaşı gibi anlatırsan, sanki o konuda Dünya'nın en önemli eğitimini bitirmiş gibi gözükürsün. CV kısmına direk yazıp geçersen, iş veren 1-2 saniye bakıp geçecektir. Çünkü çoğu iş veren CV'nin içeriğine değil, o içeriğin nasıl anlatıldığına bakar.
Yani kötü olsa bile iyi anlatırsam bu CV'imde iyi bir yer mi edinecek?

Firmanın hatrı sayılırlığı tabii önemli ama senin eğitimin el ile tutulup gözle görünen bir şey yaptığında yani zekan ile ürettiğin bir şey varsa değerlidir.
Bence de, sertifikadan çok yetenek, beceri ve zeka daha önemli. Eğer yeteneğin varsa aldığın eğitimle alakalı olarak, içindeki yeteneği keşfetmiş olursun ve daha da ilerletirsen aldığın sertifika hayatını bile değiştirebilir.
Firmanın hatrı sayılırlığı tabii önemli ama senin eğitimin el ile tutulup gözle görünen bir şey yaptığında yani zekan ile ürettiğin bir şey varsa değerlidir.
Bence de, sertifikadan çok yetenek, beceri ve zeka daha önemli. Eğer yeteneğin varsa aldığın eğitimle alakalı olarak, içindeki yeteneği keşfetmiş olursun ve daha da ilerletirsen aldığın sertifika hayatını bile değiştirebilir.

Yani kötü olsa bile iyi anlatırsam bu CV'imde iyi bir yer mi edinecek?
Göz boyama diyoruz buna. Olay kötü bir şeyi, iyi olarak anlatmak değil. Asıl olay normal bir şeyi efsanevi bir şeyi dönüştürmeye çalışmak. Saygın, otoriter bir şirkette başvurmuyorsanız çoğu insan kaynakları sizi işe alırken CV'nin içeriğine bakmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı