Sertifika ile neler yapılabilir?

Göz boyama diyoruz buna. Olay kötü bir şeyi, iyi olarak anlatmak değil. Asıl olay normal bir şeyi efsanevi bir şeyi dönüştürmeye çalışmak. Saygın, otoriter bir şirkette başvurmuyorsanız çoğu insan kaynakları sizi işe alırken CV'nin içeriğine bakmaz.
Anladım hocam, teşekkür ederim.

Anladım hocam, teşekkür ederim.
Mesela örnek vermek gerekirse BTK akademinin 1 Milyon yazılımcı programından sertifika aldınız diyelim. CV kısmına atıyorum "2020-2021 BTK akademi yazılım programından sertifika aldı." Demek yerine "Türkiye Hazine Bakanlığı'nın finans edip/hazırladığı Cumhurbaşkanı'nın desteklediği nitelikli yazılımcı üretmek için olan akademiden 2020-2021 döneminde sertifikamı aldım." Diyerek sizi işe alacak kişinin bir nevi gözünü boyarsınız. Bu tabii çok basit bir örnek. Bunun gibi düşünerek hazırlanan bir CV işverenleri etkileyecektir.

Mesela örnek vermek gerekirse BTK akademinin 1 Milyon yazılımcı programından sertifika aldınız diyelim. CV kısmına atıyorum "2020-2021 BTK akademi yazılım programından sertifika aldı." Demek yerine "Türkiye Hazine Bakanlığı'nın finans edip/hazırladığı Cumhurbaşkanı'nın desteklediği nitelikli yazılımcı üretmek için olan programdan 2020-2021 döneminde sertifikamı aldım." Diyerek sizi işe alacak kişinin bir nevi gözünü boyarsınız. Bu tabii çok basit bir örnek. Bunun gibi düşünerek hazırlanan bir CV işverenleri etkileyecektir.
Ben şimdiden bir CV hazırlamaya başlayayım o zaman, çok güzel anlatmışsınız :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı