Server'a dosya kopyalama hızı değişiyor

kralplt

Centipat
Merhaba. Ofisimizde aynı server’a bağlı bilgisayarların paylaşılan klasöre dosya kopyalama hızları birbirinden farklı. Test yaparken her bilgisayar için aynı dosyayı kullandım. Tek parça rar dosyası. Bazı bilgisayarlar saniyede 100 MB ile kopyalarken bazıları 10 MB ile kopyalıyor. Sorunun bilgisayarların ayarlarından kaynaklanmadığını düşünüyorum. 10 MB ile kopyalayan PC’ye 100 MB ile kopyalan PC’nin ethernet kablosunu taktığımda bu sefer bu PC’de 100 MB ile kopyalamaya başlıyor. Sorun ethernet kablolarındanda kaynaklanmıyor. Kabloları da test ettim bağlantı şekli aynı her ikisi de CAT6, zaten internet hızlarında bir problem yok.Her iki bilgisayarda Speedtest yaptığımda aynı hızı alıyor. Sorunu server kaynaklı diye düşünüyorum ama bir türlü çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarların donanımları ve kullandıkları ağ kartları aynı marka/model mi ?

Donanım ve ağ kartları aynı değil ama yukarda belirtiğim gibi diğer ethernet kablosunu taktığımda.Benim pc'de 100 mb hızı buluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…