Çözüldü Serviste çalışan RX 6600 bilgisayar evde çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OzaNNC

Kilopat
Daha fazla  
RAM
PNY XLR8 16GB (2x8GB) 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Apacer AS2280P4
Ekran kartı
Asus Dual RX 6600
Anakart
Asus Prime H510M-D
İşlemci
I5 11400F
Merhaba iyi akşamlar, geçen hafta çarşamba günü ekran kartını çıkartıp taktıktan sonra birden görüntü gelmemeye ve mouse klavye çalışmamaya başladı. Yaklaşık 16 saat sonra tekrar denedim ama yine çalışmadı. Cumartesi günü servise gönderdim ve fotoğrafla destekli bir biçimde bana çalıştığını ve hiçbir sıkıntı olmadığını bana ispatlamalarına rağmen sistem bugün elime ulaştı ancak halen daha çalışmıyor ve görüntü gelmiyor. Prizde mi sıkıntı var acaba dedim ama başka yere hatta başka odaya taksam da sorun devam ediyor.

Evet, takıyorum. Sonrasında da kablosunu takıyorum.

Servisten sana komple halde gelmemiştir, ekran kartını yine sen takmışsındır değil m? Belki tam oturtamıyorsundur.

Fanlar falan çalışıyor, kısaca her şey normal ama klavye, mouse hiçbir şekilde çalışmıyor ama kulaklığım çalışıyor yani ışığı yanıyor anlamadım. Monitörde veya HDMI kabloda mı sıkıntı var acaba diye düşünüyorum ama şu an eski bilgisayarımı o monitöre taktım oradan yazıyorum. Zaten HDMI kabloda sıkıntı olsa sadece görüntü gelmez diye düşünüyorum. Dediğim gibi mouse, klavye çalışmıyor ama garip bir şekilde kulaklığım çalışıyor yani ışıkları yanıyor.

Çalışmıyor derken fanlar çalışıyor mu detay verin biraz daha.

Fanlar falan çalışıyor, kısaca her şey normal ama klavye, mouse hiçbir şekilde çalışmıyor ama kulaklığım çalışıyor yani ışığı yanıyor anlamadım. Monitörde veya HDMI kabloda mı sıkıntı var acaba diye düşünüyorum ama şu an eski bilgisayarımı o monitöre taktım oradan yazıyorum. Zaten HDMI kabloda sıkıntı olsa sadece görüntü gelmez diye düşünüyorum. Dediğim gibi mouse, klavye çalışmıyor ama garip bir şekilde kulaklığım çalışıyor yani ışıkları yanıyor.

Evet USB'lere güç gitmiyor bu da ekran kartında bir sorun olabileceğine veya yuvaya oturamaması ile alakalı. Olmadı kartı tekrar sök, bağlantı yerine 1-2 silgi vur, yuvayı da üfleyerek oturt. USB'lere güç gitmiyorsa kablo veya monitörde sorun yoktur.

BIOS pilini söküp 15 dakika kadar bekleyin sonra tekrar takın deneyin yine olmaz ise statik olmuş olabilir kasanın güç tuşuna 10-15 saniye kadar basın deneyin.
Evet USB'lere güç gitmiyor bu da ekran kartında bir sorun olabileceğine veya yuvaya oturamaması ile alakalı. Olmadı kartı tekrar sök, bağlantı yerine 1-2 silgi vur, yuvayı da üfleyerek oturt. USB'lere güç gitmiyorsa kablo veya monitörde sorun yoktur.

İkinizin dediğini de yaptım ama sonuç hala aynı maalesef.

RAM'lerin birini söküp tek tek RAM testi yapar mısın bir de.
İlk çıkardıktan sonra sonuç aynıydı ama çıkardığımı takıp, takılı olanı çıkartınca çalıştı, çok teşekkür ederim. Peki şimdi öbür RAM'i de takıp deneyeyim mi yoksa tek RAM'de sıkıntı çıktığı için değişim isteyebilir miyim? Nasıl olacak?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı