Servisten sorun yok diye geri dönen Siemens çamaşır makinesi yangın çıkardı

LuNİZz 1989

Hectopat
Yer
Çankaya,Ankara
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, dostlarım. Bugün kasım 2020 tarihinde almış olduğum Siemens IQ300 çamaşır makinesi ile yaşadığım bir sorunu buradan dile getirmek istiyorum:
1-sorunların başlangıcı.
Sorun 2022 şubat ayında cihazdan fazla ses gelmesi sonucu aydınlıkevler Siemens servisini çağırdım. 2 kişi gelip makineyi sökmeden iyice incelediler. Ardından test modu adını verdikleri kısımdan cihazı test edip sorun olmadığını cihazdan TRIM sesi geldiğini söyleyip 4 ayağına destek parçası takıldı. Ardından yaklaşık 2 hafta sonra kazandan bir takım metal ve tel sesleri gelmesi sonucu tekrardan servisi çağırdım. Servis cihazın atölyeye gönderileceğini yaklaşık 5 gün içinde aranıp sorunu belirteceklerini söylediler. Ben de cihazı gönderimini sağladım. Ardından atölye beni 5 gün sonra aradı. Cihazın kazan altında bulunan kısımdaki bilyaların arasına tel sıkıştığını telin mekanik bir parça ile tespiti çıkarımı ve montajı için benden 4400 TL ücret talep edildi. Cihazın o dönemki fiyatının zaten 7100 TL olduğunu belirip kabul etmedim. Bana cihazı teslim edemeyeceklerini müşteri hizmetlerini aramamı söylediler. Müşteri hizmetlerine durumu uzun uzun anlatıktan sonra Yaldız hanım adında biri ile iletişime geçtim. Yaldız hanım çok sağ olsun durumun düzelttireceğini söyleyerek cihazın yerine muadili olan IQ500 model cihaz ile deterjan, yumuşatıcı vs. hediye edildi. Cihazda aslında tel olmadığı kasnak kayışının koptuğu tespit edildi. Ve değişimi ücretsiz olarak yapıldı. Ardından yaklaşık 5 gün sonra cihazdan aynı ses gelmeye başladı. Yaldız hanımın söylemi olduğu için tekrardan kendisini aradım. Cihaza tekrardan servis gönderildi. Gelen servis bu sefer Siemens Sincan servisiydi. Sincan servisi cihazın amortisörlerinin tam oturmadığını birkaç yıkama sonrası değişeceğini bana bildirdi. Ardından yaklaşık 1 hafta sonra cihaz sıkma+pompa programında üst kapağa vurduğunu ve kazanın yerinden çıkmışcasına döndüğü belirttim. Onlar tekrar geldiler ve sorun olmadığını söylediler. Bu söylemden sonra makinem içinde 3 Kg'den az yüklü perde ile motorunu yakarak ev içerisinde ufak bir yangın çıkarttı. Kendi ve komşularımın yardımı ile cihazı söndürdük. Ardından yaldız hanımı ve tutanak tutulması için tüketici hakem heyetini aradım. Tüketici hakem heyeti tüm bu olayları tutanaklar ile belgeledikten sonra yaldız hanımın asistanı ve satın aldığım Siemens nisan bayisine durumu bildirdim. Cihaz incelenmek için tarafımdan alındı. Ve hakem heyeti kararına zıt bir şekilde müşteri hatası olduğu tespit edildi. Bende tüketici hakem heyeti tutanakları ile itiraz ve tazminat davası açtım. Şu an hala çamaşır makinem yok. Buraya hakem heyetinin kararlarını yazacağım dostlarım.

Öncelikle herkese merhaba, dostlarım. Bugün kasım 2020 tarihinde almış olduğum Siemens IQ300 çamaşır makinesi ile yaşadığım bir sorunu buradan dile getirmek istiyorum:
1-sorunların başlangıcı.
Sorun 2022 şubat ayında cihazdan fazla ses gelmesi sonucu aydınlıkevler Siemens servisini çağırdım. 2 kişi gelip makineyi sökmeden iyice incelediler. Ardından test modu adını verdikleri kısımdan cihazı test edip sorun olmadığını cihazdan TRIM sesi geldiğini söyleyip 4 ayağına destek parçası takıldı. Ardından yaklaşık 2 hafta sonra kazandan bir takım metal ve tel sesleri gelmesi sonucu tekrardan servisi çağırdım. Servis cihazın atölyeye gönderileceğini yaklaşık 5 gün içinde aranıp sorunu belirteceklerini söylediler. Ben de cihazı gönderimini sağladım. Ardından atölye beni 5 gün sonra aradı. Cihazın kazan altında bulunan kısımdaki bilyaların arasına tel sıkıştığını telin mekanik bir parça ile tespiti çıkarımı ve montajı için benden 4400 TL ücret talep edildi. Cihazın o dönemki fiyatının zaten 7100 TL olduğunu belirip kabul etmedim. Bana cihazı teslim edemeyeceklerini müşteri hizmetlerini aramamı söylediler. Müşteri hizmetlerine durumu uzun uzun anlatıktan sonra yaldız hanım adında biri ile iletişime geçtim. Yaldız hanım çok sağ olsun durumun düzelttireceğini söyleyerek cihazın yerine muadili olan IQ500 model cihaz ile deterjan, yumuşatıcı vs. hediye edildi. Cihazda aslında tel olmadığı kasnak kayışının koptuğu tespit edildi. Ve değişimi ücretsiz olarak yapıldı. Ardından yaklaşık 5 gün sonra cihazdan aynı ses gelmeye başladı. Yaldız hanımın söylemi olduğu için tekrardan kendisini aradım. Cihaza tekrardan servis gönderildi. Gelen servis bu sefer Siemens sincan servisiydi. Sincan servisi cihazın amortisörlerinin tam oturmadığını birkaç yıkama sonrası değişeceğini bana bildirdi. Ardından yaklaşık 1 hafta sonra cihaz sıkma+pompa programında üst kapağa vurduğunu ve kazanın yerinden çıkmışcasına döndüğü belirttim. Onlar tekrar geldiler ve sorun olmadığını söylediler. Bu söylemden sonra makinem içinde 3 Kg'den az yüklü perde ile motorunu yakarak ev içerisinde ufak bir yangın çıkarttı. Kendi ve komşularımın yardımı ile cihazı söndürdük. Ardından yaldız hanımı ve tutanak tutulması için tüketici hakem heyetini aradım. Tüketici hakem heyeti tüm bu olayları tutanaklar ile belgeledikten sonra yaldız hanımın asistanı ve satın aldığım Siemens nisan bayisine durumu bildirdim. Cihaz incelenmek için tarafımdan alındı. Ve hakem heyeti kararına zıt bir şekilde müşteri hatası olduğu tespit edildi. Bende tüketici hakem heyeti tutanakları ile itiraz ve tazminat davası açtım. Şu an hala çamaşır makinem yok. Buraya hakem heyetinin kararlarını yazacağım dostlarım.

Durumunuza üzüldüm umarım en yakın sürede çözüme ulaşırsınız.
Çöldeki bahtsız bedevi misin be hocam ne bu şanssızlık.

Durumunuza üzüldüm umarım en yakın sürede çözüme ulaşırsınız.
Çöldeki bahtsız bedevi misin be hocam ne bu şanssızlık.

Hocam ben normalde Bosch alırım çoğunluk eşyamı. Nasıl olsa disbürütör aynı diyerekten Siemens aldım. Almaz olaymışım.

Çok sıkıntılı süreçler Allah yardımcınız olsun. Umarım hatalarını telafi ederler.

Umarım hocam. Yarın avukatla görüşeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı