Ses kartı alınca cızırtı gider mi ?

Abi ben liseliyim o parayı bir arada görebilir miyim bilmiyorum :D 200 taş çatlasa 250 lira olur.

250 liraya Windows 7 uyumlu iyi bir ses kartı yok mudur ? Bütçem yetişmez 500 TL ye. Kaliteli kartlar 500 lira mı civarında ?
 
Abi ben liseliyim o parayı bir arada görebilir miyim bilmiyorum :D 200 taş çatlasa 250 lira olur.

250 liraya Windows 7 uyumlu iyi bir ses kartı yok mudur ? Bütçem yetişmez 500 TL ye. Kaliteli kartlar 500 lira mı civarında ?

Ben de iddia ediyorum ve diyorum ki, yeni bir ses kartı almakla sorunun hiç düzelmeyecektir. İyi kalite bir ses kartı ile onboard ses kartı arasında duyum olarak pek fark yoktur. Öncelikle sağlıklı bir kayıt sistemi kurmalısın. Bu da sadece ses kartıyla olmaz. Ses sistemin iyi değilse, yeni alacağın ses kartıyla arasında fark bile göremeyeceksin.
Çok önceleri açmış olduğun benzer konuya istinaden yazıyorum bunları. Düz mantıkla değil, bilimsel mantıkla ilerlemelisin. Ne yazık ki gerçek bilim acıdır. Ucundan kırpmak, şunu iptal etsek, bunu almasak olurmu, mantığı işlemez.
Benim evde kullanmakta olduğum bir çift hoparlör bile yaklaşık 300-400$ civarı. Bu kadar parayı vermeseydim olmazdı.
 
İyide yamyam abi mikser alırsam da sesle oynayabileceğim ama kalitesiz olacak ses :D

Mikser ile ses kartı arasında ikilimde kaldım çok fena :D 200 liraya iyi bir ses kartı bile alamıyorum iyi bir mikseri hiç alamam :D

Mikserler çok pahalı ben onun için ses kartına yönelmek zorunda kaldım. 500 - 1000 lira hep. Diğerleri kalitesiz gibi .
 
Ses kaliten mikser ile daha artar. Mikrofonun bir kazanç seviyesi vardır. Bu kazancı en iyi şekilde verebilen mikser içerisindeki mikrofon preamplifikatörleridir. Onboard ses kartı ile kaliteli ses kartlarının arasındaki farkı normal bir sistemle zaten anlayamazsın. Aralarında birkaç desibellik fark vardır. Ama onboard'ta olsa kaliteli de olsa tek bir mikrofon girişin vardır ve sadece tek mikrofon kullanabilirsin. Üstelik giriş kazanç ayarları standartlar altındadır.
Sana gerekenler.
1 Uygun bir mikser.
2 Uygun kalitede stereo hoparlör. Amlifikatörü ayrıca olacak.
3 Kayıt miksajı için bir ya da iki adet kaynak. Bir CD player ya da kaset deck olabilir. İyi bir kaset deck bulabilirsen bunu monitör çıkışı için uygun şekilde kullanabilirsin.
4 En az 2 adet mikrofon. Miksere girecek ve A-B stereo sistemini öğreneceksin. Eğer 4 adet mikrofon temin edebilirsen odanın içerisinde olan tüm seslerin, gözlerin kapalıyken bile nereden geldiğini kulaklıkla dinlerken anlayabilirsin.
 
Yamyam abi çok sağol bana çok yardımcı oluyorsun :D

Kararımı senin dediğin gibi değiştirdim ileride pişman olmamak için.

Mikser alacağım. Mümkünse ucuz ama mümkün değilse de çizgiyi aşmadan bana bir mikser önerir misin ? Hiçbir bilgim yok mikserler hakkında.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Yaw abi inanır mısın :D Mikser ararken anneme mutfak robotu buldum, düşün yani :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mikser ararken AUDIO MIXER şeklinde yazacaksın ki mutfak robotuyla karışmasın :D
Mikser için internetten ziyade benim Ankara'daki mağazaları dolaşmam lazım. Sana uygun bişey bulursam haber veririm. Ankara'da olsaydın, beraberce sana iyi bir stüdyo kurardık.
 
Abi işte o bedel kaç lira onu soruyorum :D Bir fiyat aralık ver ki bende ona göre şimdiden başlıyayım para toplamaya :D

Bedeli var diyorsun ama o bedel ney benim için önemli olan o. Bu mixerler kaç paradan başlar benim işimi görenleri kaç lira bu önemli benim için.

Çok da profosyonel bir şey istemiyorum zaten .

Mesela bu mixer kalitesiz mi ? Ve en önemlisi ortalama olarak kaç lira bu aletler ?

musicasist11.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı