Ses kartı gerekli mi?

Selim Safa

Megapat
Daha fazla  
Anakartımın ses kartı Realtek ALC892 codec ekstra bir ses kartı gerekli mi?
Anakartımın ses kartı kaç dB ve ohm destekliyor?

Gereklilik ne için?

Genel kullanım alanı oyun olan SteelSeries Arctis Pro Wireless kulaklığımı var kablolu kullanım özelliği de mevcut. Anakartımın ses kartı 90-95 dB destekliyor lakin benim kulaklığım 102 DP e kadar çıkıyor. Kulaklığımın kablosuz ve kablolu bağlantı kurabilmesi için kendisine ait gamedac i mevcut. Haliyle kulaklığım 102 dB değerlere kadar çıkış yapabiliyor ve bu gamedac kulaklığın 102 DP değerlere kadar çıkabilmesini destekliyor olması gerekiyor en azından mantıken böyle. Bende acaba bir tane ses kartı alıp bu ses kartları ile daha çok verim alabilir miyim diye düşünüyorum açıkçası. Kulaklığı PC'ye jak ile bağladığım zaman 24bit/192kHz gibi bir değer alıyorum ama 95dB maksimum verdiği zannedersem.
Bu ses kartlarından hangisi mantıklı olur.

ASUS Xonar AE 7.1 PCI Express Gaming ses kartı 24bit/192kHz 110dB Hi-Res

Creative Sound Blaster G3 24bit/96kHz 100dB.

Bunlardan birine gerek var mı? Varsa hangisi mantıklı olur? Sadece ses seviyeleri mi yükselecek? Yoksa seslerde daha fazla iyileşme mi gerçekleşecek? Sizlerin önereceği bir ses kartı var mı?

Piyasadaki çoğu Gaming kulaklık adı altında satılan ürünlerin kendi ses kartları mevcut, bu yüzden direkt olarak hiçbiri 3.5mm jack ile bilgisayara bağlanmıyor. O yüzden ekstra stüdyo tarzı bir jack gerektiren kulaklık kullanmayacaksan bence gerekli değil.

Ben SteelSeries Arctis Pro Wireless kullanıyorum lakin aynı zamanda kablolu olarak da kullanılıyor. Kulaklık Wireless olduğu için hi res sertifikasını anlamamışlar ama kulaklık hi res kullanılabiliyor kablolu iken. Bende bu sebepten dolayı bir ses kartına ihtiyaç duyuyorum sonuçta kulaklığın bir özelliği var ve bundan da arada sırada da olsa yararlanmak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…